Satul Seniorilor, o minunată oază de umanitate

4.501

satul-seniorilor

Compexul rezidential pentru persoane vârstnice din Buhusi, Satul Seniorilor „Milly”, este o minunata oaza de umanitate. Gestionat fericit de FSC Bacau, complexul gazduieste 35 de vârstnici. Exista aici înca vreo 90 de solicitari pentru cazare/îngrijire.

Conditiile, spune viceprimarul buhusean Vasile Zaharia, sunt foarte bune. Un pensionar care a stat o vreme la Suceava, într-o institutie cu acelasi profil, mi-a spus ca la «Milly» este de-a dreptul minunat”. Si primarul Ionel Turcea este încântat. Gabriela Achihai, presedintele F.S.C., spune: „Intentionam sa extindem complexul rezidential. Încercam sa accesam resurse financiare în acest sens. Inclusiv sponsorizari”.

Complexul se bucura si de atentia unor voluntari, inclusiv de cea a liceenilor buhuseni si Asociatiei „Exista o sansa”. Mai ales desfasurarea unor activitati în comun reprezinta un minunat exercitiu terapeutic, de socializare. Cei 20 de salariati ai institutiei, coordonati de Elena Nastac, specializata în activitatea cu persoanele vârstnice si prin cursuri gestionate de profesionisti englezi ai domeniului, promoveaza o metoda de optimizare a relatiilor interumane fundamentata pe virtutile artei.

Ion Fercu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here