Sâmbătă a fost semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene

2.280

Ieri, 13 aprilie, în sala de ședințe de la Primăria Buhuși a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii educaționale pentru învățământul obligatoriu din Orașul Buhuși – Școala Gimnazială Mihail Andrei”. Obiectivele proiectului sunt: creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului și are ca obiect reabilitarea, modernizare și dotarea Școlii Gimnaziale ”Mihail Andrei” (nr. 1), inclusiv a sălii de sport.

Contractul de finanțare este unul generos, în valoare de 8.404.771,23 lei, fonduri europene. Proiectul este finanțat în cadrul Axei prioritară 10 – Îmbunătățirea
infrastructurii educaționale – Prioritatea de investitii 10.1 Investițiile în educație și
formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Contractul a fost semnat de primarul Vasile Zaharia și de Vasile Asandei, directorul ADR Nord-Est. În sală au fost prezenți și președintele CJ Bacău, Brașoveanu, senatorul Dragoș Benea, deputații Theodora Șotcan și Lucian Șova, precum și o parte dintre consilierii locali.

„Proiectul semnat astăzi este pentru modernizarea și dotarea Școlii Nr. 1, precum și a sălii de sport. Anul trecut a fost semnat contractul pentru „Mihai Eminescu” liceul „Ion Borcea”, iar acolo suntem la finalul fazei Pth. Vom urca pe SEAP licitația pentru execuție în viitorul apropiat. După cum ați văzut, lucrările de modernizare la Școala nr. 2 au fost demarate deja. Avem semnale că vom primit fondurile necesare și pentru modernizarea Școlii „Ștefan cel Mare”, nr. 5, în următoarele 2-3 săptămâni. Astfel, toate școlile din orașul Buhuși vor beneficia de modernizări și dotări din fonduri europene sau prin PNDL.”– a declarat primarul Vasile Zaharia.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here