S-au aprobat bugetul și lista de investiții pentru 2017

4.671

cl

Astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local, aleșii locali au avut de discutat un număr de 31 de Proiecte de Hotărâre. Cele mai importante și discutate puncte au fost cele ce privesc programul de gospodărire al oraşului Buhuşi pentru anul 2017 și bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local Buhuşi.

Bugetul Primăriei Buhuși pentru anul 2017 este de 22 917 000 lei, adică puțin peste 5 milioane de euro, astfel:

I.  Venituri proprii:

  • Venituri din impozite și taxe locale 6 399 500 lei;
  • Cote defalcate din impozitul pe venit: 4 500 000 lei;

II. „Sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului”- Prin legea bugetului de stat pe anul 2017: 11 142 000 lei;

III. „Subventii de la bugetul de stat pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei ”40 mii lei;

IV.

– „Subvenţii pentru finanţarea sănătăţii ”: 46 000 lei;

– „Sume alocate din bugetul ANCPI pentru finanțarea luvrărilor de înregistrarea sistematică din cadrul Programului național de cadstru si carte funciara”: 25 000 lei;

V.  Vărsăminte din secțiunea funcționare oentru finanțarea secțiunii dezvoltare -2 607 500 lei;

VI. Alte transferuri voluntare (sume alocate pentru Modernizarea str A I Cuza și de la GAL pentru dotări Casa de cultură și alte dotări )

Cele mai importante investiții din 2017:

În anul 2017, executivul și-a propus reabilitarea și modernizarea mai multor străzi de pe raza orașului: Văioagă, Mircea Voievod, Vasile Alecsandri, Bodeşti, Casa de Apă.

Au fost alocate fonduri și pentru documentația tehnico-economică ce are ca obiectiv modernizarea străzilor Mihai Viteazu, Aurel Vlaicu, I.I. de la Brad, Gheorghe Doja, Siretului I+II+III, Nicolae Bălcescu, 8 Martie, Ion Borcea, Bradului, Chebac, Trotuș, Spiru Haret, Fundătura Cantemir, Carpați, Teiului, Primăverii, Marginea, Ion Creangă, Alexandru cel Bun, Vasile Lupu, DC 2 Marginea, Chebac II, Tudoreni , Stefan cel Mare, lungimea totală a acestora este de 15,64 km.

Tot în anul 2017, locatarii de la blocurile ANL vor avea o parcare nouă și va fi amenajat și un loc de joacă pentru copii. La această dată parcarea este nemodernizată, dorindu-se ca locurile de parcare să fie realizate cu pavele eco, calea de acces va fi din dale betonate, zona parcării va fi delimitată cu borduri din beton iar latura parcării dinspre corpul B al Colegiului „Ion Borcea” va fi amenajată cu gard viu pe o lungime de 75 m. Tot din PH reiese că au fost alocate sume pentru documentații și avize pentru un număr de 64 de apartamente noi ANL.

O serie de trotuare vor fi modernizate: str Nicolae Bălcescu (cu pavele), str. Libertăţii, de la intersecția cu Bld. Republicii spre Bulgarie (cu pavele pe ambele sensuri).

De asemeni, în vederea monitorizării aspectelor de încălcare a legislaţiei de protecţie a mediului, sănătate publică, comportament şi convieţuire socială, sistemul de supraveghere video va fi extins și pentru zona centrală.

Întreaga listă de investiții o găsiți în acest extras din Proiectului de Hotărâre 20, aprobat astăzi:

Descarcă documentul (DOCX, 21KB)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here