S-a aprobat contractarea împrumutului de 14 000 000 lei

6.216

CL

Cel mai important punct de pe ordinea de zi din ședința ordinară a Consiliului Local Buhuși de vineri, 22 mai, a fost Proiectul de Hotărâre privind contractarea unui împrumut de 14 000 000 lei de către Primărie pentru finanțarea a nouă obiective.

Proiectul de Hotărâre a trecut cu 13 voturi „pentru” și 2 „împotrivă”. Spre deosebire de luni, când această ședință ordinară a fost amânată din lipsă de cvorum, vineri au lipsit doar doi consilieri locali.

Cele două împotriviri au venit din partea consilierii PMP, Gabriel Ilisei și Vasile Acatrinei, aceștia motivând că nu au încredere că aceste viitoare lucrări vor decurge conform planului. „Am cerut, mai întâi, o evaluare, să vedem ce s-a facut cu fonduri europene, cum au decurs lucrările și pe urmă să împrumutăm. As fi fost de acord cu împrumutul, dar din 2016, când se schimbă primarul. Banii ăștia îî toacă până atunci.” ne-a declarat consilierul PMP Vasile Acatrinei.

TurceaPrimarul Ionel Turcea, este încrezător: „Era necesar, chiar obligatoriu acest împrumut ca să ne putem apuca de asfaltat străzile. Taxele și impozitele locale nu vor crește în următorii ani decât, ca de obicei, cu nivelul inflației.”

Valorile investițiilor afișate în tabelul de mai jos sunt estimările specialiștilor. În urma licitațiilor individuale se preconizează că se vor plăti mai puțini bani per lucrare iar surplusul va fi destinat asfaltării și modernizării altor străzi. „Eu cred că vom mai putea turna aproximativ 5 km de covor asfaltic doar cu banii care ne vor rămâne după ce vor avea loc licitațiile.” a adăugat primarul Turcea.

Pentru contractarea împrumutului va avea loc o licitație și se va alege banca cu cea mai avantajoasă ofertă. Creditul va fi rambursat în 12 de ani, începând din 2018, iar sumele vor fi trase din bancă pe măsură ce vor progresa lucrările.

Nr. crt. OBIECTIV  DE  INVESTIȚII VALOARE lei
A Lucrări în curs de execuţie
1 „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bacău” 1,671,121.61
2 „Reabilitare si modernizare strada A.l. Cuza, oraș Buhuși, judeţul Bacău” 486,008.60
T O T A L  A 2,157,130.21
B Lucrări noi
1 „Reabilitare şi modernizare strada Văioagă, oraş Buhuşi, judeţul Bacău” 2,206,658.00
2 „Reabilitare şi modernizare strada Mircea Voievod, oraş Buhuşi, judeţul Bacău” 1,302,514.00
3 „ Reabilitarea străzii Vasile Alecsandri, oraș Buhuși, județul Bacău” 486,585.20
4 „ Modernizare strada Tineretului, oraș Buhuși, județul Bacău ” 1,115,981.00
5 „ Modernizare strada Bodeşti, oraş Buhuşi, judeţul Bacău ” 3,403,238.26
6 „ Modernizare strada Casa de apă, oraș Buhuși, județul Bacău ” 1,621,860.00
7 „ Modernizarea infrastructurii rutiera de interes local, oraș Buhuși, OB1 Tineretului-Lețcana L=0,914km ” 1,706,033.33
T O T A L  B 11,842,869.79
TOTAL GENERAL (A + B) 14,000,000.00

 

17 COMENTARII

 1. Rusine!!! Strada a.i. cuza este modernizata de consiliul judetean iar estinderea retelei de apa de catre crab prin fonduri europene!!! chiar nu va e rusine?

  • Racariu Cristi, e usor sa jignesti cand nu stii despre ce vorbesti. Contributia Orasului Buhusi la acel proiect este de 10% din valoare investitiei.

 2. Este normal, vin alegerile din 2016 si in utimii 4 ani doar a spart orasul. Acum se imprumuta ca sa demonstreze ca face ceva pentru oras. Unde sunt fondurile europene pentru aceste lucrari? Nu sunt in masura sa zic daca trebuia imprumutul sau nu, dar pot sa ma indoiesc de necesitatea lui. Mai devreme sau mai tarziu va trebui sa mareasca taxele si impozitele ca sa plateasca datoriile, daca nu Turcea cel care va urma in functie.

 3. Nici macar nu era vorba de acest imprumut la momentul aprobarii de catre cosiliul judetean pentru investitiile pe strada a.i.cuza…………..e vorba de un an in urma
  si nu e vorba de jignire dar suntem satuli de minciuni!!!!

 4. Si ar mai fi ceva ….contributiile si taxele locale unde se duc??? Pe panselute? daca primaria nu a fost in stare sa face pe banii ei in ultimii ani nici macar o strada de unde va restitui imprumutul gigant?

 5. Racariu Cristi, valoarea totala a bugetului proiectului conform deviz general este de 3.120.440 lei din care Consilil Judetean s-a obligat sa finanteze suma de 2.634.431,40 lei iar suma pe care o vezi acolo, 486.008,60 lei este contributia Primariei Buhusi.

  Pe scurt, proiectul costa 31,2 de miliarde de lei vechi si primaria pune 4,8 miliarde. Te-ai lamurit?

 6. nu cumva trebuia sa fie o plancarda pe care sa scrie : numele proiectului, executantul proiectului. beneficiarul proiectului, valoarea proiectului si nu in ultimul rand DURATA de EXECUTIE a LUCRARII? Nu am vazut nimic de genul asta pe strada a.i. cuza………..o fi acoperita de un tei….cum sunt aia din fata primariei!!!! Lasati gargara domnule ca suntem satuli pana peste cap!!!!

 7. Si observati va rog Domnule Andrei ca acel ducument nu are numar de inregistrare nici din partea consiliului judetean bacau si nici a consiliului local buhusi ……..deci???……unde sunt datele concrete domnule Andrei??

 8. Felicitari USL. In sfarsit v-ati asumat o raspundere importanta pentru oras.
  Cu fondurile europene e un pic mai greu.
  Componenta social democrata o inteleg… asta e si menirea ei.. politica sociala…
  Componenta liberala … ceva strategii de dezvoltare si compensare ratelor ?… sau tot subventii de la bugetul de stat…..degeaba… reduceri de cheltuieli ceva ?… nica.
  Dupa cat se pare si cotele defalcate din TVA vor scade….. ca va scade TVA =)).

  Va dati seama ce va faceti fara subventii de la bugetul de stat ?….

  In periada de 12 ani… vor mai fi asfaltate cumva si alte strazi ?.. sau cam gata.

  Am in schimb o idee… ce ar fi ca sa schimbati denumirea strazilor in asa fel ca in cele 8 sau cate or fi incluse in proiect …. sa la cuprindeti pe toate celelalte… o faceti simultan cu demararea proiectului (cu o zi inainte)

  Ce veti face peste 12 ani…. sa zicem cand lucrarile care vor fi executate vor incepe sa se deterioreze….. veti mai face un imprumut sa le reparati ?….. gandire liberala numai cu numele….

  Era un film fain numit BA (Banii altora)… un tip cumpara fabrici…. le falimenta… si facea pasune dupa…..

  In film raspunderea nu era colectiva…. acum este…. mult succes.. si mare mare atentie la incompatibilitatile retelelor de interconecatare intre strazi. Daca cuplajele dintre strazi sunt incompatibile cresc foarte mult cheltuielile si se sta mai mult timp decat era necesar pentru finalizarea lucrarilor.

  Mult succes.

 9. La str Tineretului ce se mai modernizeaza ?…pe T Vladimirescu au montat stalpii de iluminat in mijlocul trotuarului,se va merge in sir indian pe acolo.

 10. 1. In momentul in care s-au apucat de sfasiat strazile, cum sfasie pisicile perdelele, chipurile ca sa le reabiliteze…erau bani, pt ca erau fonduri. Intreabarea mea este- UNDE SUNT BANII AIA???????
  2. Domnul Turcea, in anul 2016 isi termina mandatul, si ne lasa ingropati in datorii.
  3. Pai, daca domnu primar isi termina mandatul anul care vine, CUM NE GARANTEAZA EL CA NU SE MARESC TAXELE SI IMPOZITELE???????
  Citez: „Era necesar, chiar obligatoriu acest împrumut ca să ne putem apuca de asfaltat străzile. Taxele și impozitele locale nu vor crește în următorii ani decât, ca de obicei, cu nivelul inflației.”
  4. Daca isi termina mandatul ce ii garanteaza lui ca primaria orasului Buhusi va avea de unde sa-si plateasca datoriile?
  5. Noi toti suntem de vina pentru ca nu suntem capabili sa ne cerem drepturile si sa ne impotrivim tuturor tampeniilor pe care domnul Turcea si restul marionetelor lui le pun in aplicare.
  6. Si pana la urma cine e Turcea asta? Si cine sunt toti consilierii aia care sunt in stare sa isi fure si copii si parintii?
  SI PE NOI CE NE OPRESTE SA IESIM IN STRADA- Probabil prostia si comoditatea…NE MERITAM SOARTA!
  Ei au scris in Fisa Postului ca meseria lor e sa fure, totul depinde de noi sa ii sustinem prin prostie sau sa ii aruncam in strada!

  DRAGI BUHUSENI CURAJ!!!!!!
  HAIDETI SA REACTIONAM, SA IESIM IN STRADA!!!

 11. Racariu Cristi, panoul, sau pancarta, daca vrei, dar nicidecum „plancarda”, se gaseste la intersectia strazii Al I Cuza cu strada Mihai Viteazu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here