RMN de ultimă generație, livrat astăzi la spitalul din Buhuși

2.326

Primarul Vasile Zaharia a anunțat, printr-o postare pe Facebook, livrarea, la Spitalul „Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși, a unui sistem de rezonanță magnetică 1,5T – RMN.

„Facem demersuri ca acest echipament să poată fi folosit în maxim 1 lună de zile!” – se arată în postarea primarului Zaharia.

Dotarea cu acest echipament este parte a proiectul implementat de Primăria Buhuși și finanțat din fonduri europene, intitulat „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Buhuși”. Valoarea totală este 5.595.000,00 lei, la care se adaugă TVA.

Avem personal medical, 3 medici ce au competențe specifice, care vor lucra pe acest echipament medical. După instalare, echipamentul medical va fi pus in funcțiune, iar pacienții vor beneficia de serviciile medicale de inaltă performanță la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze in alte localități”, a precizat managerul Spitalului Buhusi, Constantin Poiana

Luna trecută a fost livrat un alt echipament medical de mare importanță – CT, parte a aceluiași proiect din fonduri europene. Autorizarea lui de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) poate dura câteva luni.foto Facebook Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși

foto: Facebook Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here