Toate Exit Poll-urile naționale efectuate în cursul zilei de astăzi arată că Victor Ponta a primit aproximatix 40% din voturile alegătorilor, cu 8 procente mai mult decât candidatul ACL, Klaus Iohannis. Deși rezultatele nu sunt oficiale, este cert faptul că acești doi candidați se vor înfrunta în turul al doilea, pe 16 noiembrie.
La Buhuși s-au înregistrat următoarele rezultate:
Victor Ponta (PSD) – 52.29%, 3642 voturi
Klaus Iohannis (ACL) – 21.16%, 1474 voturi
Elena Udrea (PMP) – 5.60%, 390 voturi
Dan Diaconescu (PPDD)- 5.19%, 362 voturi
Corneliu Vadim Tudor (PRM)- 4.81%, 335 voturi
Călin Popescu-Tariceanu – 4.56%, 318 voturi
Monica Macovei (independent)- 3.21%, 224 voturi
Teodor Melesșanu (independent) – 1.36%, 95 voturi
Gheorghe Funar (independent) – 0.5%, 35 voturi
William Brînză(PER) – 0.44%, 31 voturi
Constantin Rotaru (PAS) – 0.4%, 28 voturi
Kelemen Hunor (UDMR) – 0.25%, 18 voturi
Mirel Mircea Amariței (Prodemo) – 0.1%, 7 voturi
Zsolt Szilagyi (PPMT) – 0.071%, 5 voturi
Numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 6964.
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: EXIT POLL
EXIT POLL IRES
VICTOR PONTA – 40,2%
KLAUS IOHANNIS – 31,8%
CĂLIN POPESCU TĂRICEANU – 5,6%
ELENA UDREA – 5,4%
MONICA MACOVEI – 4,5%
KELEMEN HUNOR – 3,4%
DAN DIACONESCU – 3,2%
CORNELIU VADIM TUDOR – 3,1%
TEODOR MELEȘCANU – 0,1%
ZSOLT SZILAGY – 0,6%
GHEORGHE FUNAR – 0,4%
WILLIAM BRÂNZĂ – 0,5%
MIREL AMARIȚEI – 0,1%
CONSTANTIN ROTARU – 0,1%
EXIT POLL ANTENA 3
Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) – 40%
Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) -31%
Călin Popescu Tăriceanu (independent) – 6%
Elena Gabriela Udrea (Partidul Mişcarea Populară) – 5%
Monica Macovei (independent) – 4%
Kelemen Hunor (UDMR) – 4%
Dan Diaconescu (Partidul Poporului) – 4%
Corneliu Vadim Tudor (PRM) – 3%
Rezultate Exit-Poll, conform CSCI (prezentate de RTV)
1. Victor Ponta – 40%
2. Klaus Iohannis – 31%
3. Elena Udrea – 5%
4. Monica Macovei – 5%
5. Călin Popescu Tăriceanu – 6%
6. Kelemen Hunor – 4%
7. Dan Diaconescu – 4%
Rezultate Exit-Poll, conform CSOP (prezentate de Realitatea TV)
1. Victor Ponta – 38,2%
2. Klaus Iohannis – 32,1%
3. Elena Udrea – 6%
4. Monica Macovei – 6%
5. Călin Popescu Tăriceanu – 6%
6. Kelemen Hunor – 4.3%
7. Corneliu Vadim Tudor – 2,2%
8. Dan Diaconescu – 1.9%
9. Teodor Meleșcanu – 1.3%
wow!!! se pare ca noi toti, noi Romanii, ne meritam soarta 🙁 3642 de voturi pentru Ponta si 390 pentru Udrea?!?! Nu imi vine inca sa cred ca atata lume (la nivel de tara) crede in prostiile lui Ponta! Se pare ca Romanii au ajuns sa accepte hotia si incompetenta ca pe ceva normal altfel nu-mi explic voturile 🙁 🙁 🙁
Foarte bine-O tara care voteaza cu ginerica dupa ce tata socru vrea sa dea un tun de 300 milioane de euro cu Hrebenciuc ,respectiv 90000 ha paduri retrocedate.Imi imaginez lista lui Ponta de gratiat(Voiculescu,Vantu,Becali,etc).Am stat 4 ore la coada sa votez intr-o capitala europeana sa votez pentu un viitor mai bun al acestei tari, a meritat?Petre Tutea citez ” Am stat 13 ani în temni?? pentru un popor de idio?i”
ca de obicei majoritatea celor care au drept de vot nu stiu si nu au stiut niciodata ce sa aleaga.asta este de fapt oglinda fidela a orasului nostru-cei batrani ancorati in comunism si cei multi fara nici o idee de creier.apropo-azi i-mi spunea o persoana ca nu voteaza candidatul care este de alta etnie-mai poti sa comentezi ceva sa ii spui ca in calendar este secolul 21 iar el traieste in stalinism?
Citandu-l pe Petre Tutea ati jignit un popor intreg. Eu stiu ca din idioti nu pot sa se nasca decat idioti.Asta ca sa punem lucrurile la punct. Prin intransigenta voastra prosteasca nu numai ca jigniti niste oameni, care reprezinta o majoritate, dar incalcati niste drepturi elementare privind optiunea exprimata printr-un vot care trebuie sa fie exprimata liber. Cand o sa va invatati ca democratia inseamna libertate, iar libertatea inseamna si dreptul de alege pe cine cred EU ca este bun nu pe cine crede altul?! Mai ales, ca cei ce am ramas in tara stim cel mai bine ce e bine si ce e rau pentru noi, aici. Sunt mahnit!
Domnule Cautisanu, daca va iesi presedinte un neocomunist nu vom creste in ce priveste credibilitatea in afara tarii, dar asta este, ne meritam soarta. Dumneavoastra stiti mai bine cum s-a trait in comunism, majoritatea au trait rau fata de dumneavoastra care a-ti fost un privilegiat al “epocii de aur”. Nu negati acest lucru ca nu va crede nimeni in acest oras. Ieri, comunist, azi mare democrat !
Domnule Cautisanu , asa este , ai dreptul sa alegi pe cine vrei . Nimeni niciodata nu are voie sa-ti incalce acest drept si s-a murit ptr asta . Ce vreau eu insa sa va intreb si sper sa-mi dati dreptate , cei care nu au fost lasati sa voteze de proasta organizare a alegerilor nu le-a fost incalcat acest elementar drept de care aminteati ? Copilul meu care e student in capitala a trebuit sa fuga de la o sectie la alta pana a gasit acea banala declaratie ca sa poata vota . Nu vi se pare ciudat sa se intample asa ceva? Nu vi se pare ciudat sa vad pe lista in momementul in care am semnat, in acel tabel , numele tatalui meu care e decedat de ceva vreme ? O fi votat si el oare Dumnezeu sa-l odihneasca . Ar fi multe tare de spus dar tare cred ca-mi bat gura de pomana cu d-voastra asa cum am mai facut-o de altfel.Aveti multe motive sa fiti mahnit dar sunt convins ca mahnirile dumneavoastra nu seamana deloc cu ale mele .
Dnul Cautisanu, e dreptul dvs sa fiti mahnit. Si eu sunt mahnita cand vad si aud cum au decurs alegerile. Si partea cu “cei ce am ramas in tara stim cel mai bine ce e bine si ce e rau pentru noi, aici” ma face sa fiu si mai mahnita 🙁 Adica ce vreti sa spuneti? Ca cei care au plecat nu mai privesc inapoi? Avem familii in tara de care ne pasa si stim deasemeni ce e mai bine ori mai rau pentru ei ori pentru noi cei plecati in speranta de a avea unde ne intoarce dupa ani petrecuti printre straini. Nu sunteti singurul mahnit!
Buna ziua! Ma asteptam la astfel de reactie din partea dvs. La fel, este dreptul dvs., asa cum este dreptul meu sa aleg pe cine vreau. Cat priveste organizarea alegerilor, sa speram ca prin masurile luate nu se va mai repeta situatiile semnalate. Cat priveste cat de bine mi-a fost in trecut, sau cat de bine imi este in prezent, nu vreau sa spun decat ca a o duce prost, sau de a fi sarman nu-i deloc o virtute, iar nivelul de trai a unui om se masoara prin calitatea si cantitatea muncii depuse. Asa ca “ieri comunist si azi democrat” este o confuzie de termeni si de situatie. Cine v-a zis ca un comunist nu poate fi democrat?!
rezultatul voturilor de la Buhusi sunt cum de altfel ne am asteptat. pentru mine e trist ca un partid ca PSD , cu asa un trecut ( sa nu uitam crimele impotriva studentilor din Piata Universitatii , mineriada) , inca mai exista si este majoritar . Orice candidat care reprezinta asa un partid nu merita sa fie luat in consideratie . Bineinteles ca voi vota cu d nul Iohanis , iar faptul ca e de etnie germana , nu ar trebui sa fie o piedica, pentru mine personal e revelatie .
Dl Cautisanu, chiar credeti in afirmatia asta?: “Cat priveste organizarea alegerilor, sa speram ca prin masurile luate nu se va mai repeta situatiile semnalate”. Ce masuri s-a luat? De ce nu au fost calculate si estimate mai bine aceste probleme?
STIM ca celor din strainatate le-a fost intentionat incalcat acest drept.
In Romania, nu poti iesi sa duci gunoiul in strada, fara sa nu fii acaparat de campania lui Ponta. E imposibil sa dai un colt de strada si sa nu vezi/citesti vreo promisiune de-a lui. Noi cei din strainatate suntem mai “liberi” din aceasta privinta si ne permitem sa alegem ceea ce vrem sa vedem (nu e valabil pentru toti romanii din strainatate). Si pentru ca nu ne pot fi acoperiti ochii si stim sa decidem pentru noi, stim deasemeni ce e bine si pentru noi si pentru Romania. Din acest motiv multor romani li s-a incalcat acest drept de vot. Din fericire, eu am fost printre cei norocosi care s-a trezit cu noaptea-n cap pentru a merge la vot, ca sa ma asigur ca nu mi se inchide usa in nas (cum au patit multi altii).
Serios, daca tot sunt atat de multi care l-au votat pe Victor Ponta, imi scrie si mie cineva o lista cu macar 3 argumente pentru care l-ati putut vota pe acest “Pinocchio” al PSD-ului? Oricat de mult as citi despre campania lui, nu reusesc sa imi dau seama de ce lumea ar vrea sa il voteze pe el 🙁
O sursa interesanta de imformatie pentru cei interesati: “60 de argumente pentru care nu voi vota cu Victor Ponta”
http://adevarul.ro/news/politica/60-motive-nu-votez-victor-ponta-1_545b53450d133766a8973e5a/index.html
De raspuns v-as raspunde, dar dupa cum vedeti sar “prietenii” cu voturile negative si comentariul dispare. Cum vreti sa dialogam? Imi pare rau, dar prin politica editoriala a celui ce coordoneaza Buhusi Net-ul dialogul devine imposibil. Asa au disparut de la dezbateri multi oameni cu idei, ex. D.l Razmires, dar si altii. Nu-i normal sa promovati doar o parte de comentarii. Din acest motiv nici eu nu mai vreau sa particip la acest “dialog al surzilor” pana nu faceti vizibile comentariile mele .
Domnule Cautisanu, comentariul apare daca se da click pe ‘Click aici pentru a vedea comentariul.’ Cred ca este destul de intuitiv, iar cei ce vor sa urmareasca discutia vor da click, nu credeti?
Referitor la voturi, cred ca sunt democratice. Va garantez ca mortii nu voteaza niciodata aici.. Ca sa vin in spriinul dumneavoasta, am marit diferenta pentru care se ascund comentariile. Mai mult nu pot sa fac. Deja sunt considerat un mic tiran pentru ca nu las oamenii sa arunce cu gunoi si sa injure in stanga si in dreapta sub protectia anonimatului. Libertatea de exprimare pe internet restrictionata si reglementata prin legi va fi subiectul unui articol din viitorul apropiat.
Dl Cautisanu, v-am citit comentariile chiar daca par ascunse (tot pot fi citite). Asa ca puteti scrie linistit. Dialogam! Cui nu-i convine ce se scrie, sa nu citeasca 😉
Domnule admin , e dreptul tau sa elimini comentariile care folosesc un limbaj neadegvat . Punct .Am recitit comentariile toate si nu vad decat obiectivitate domnule Cautisanu . Va supara faptul ca sunteti etichetat comunist . Nu ati fost un simplu membru de partid ci ati fost activist platit de partidul comunist asa ca nu trebuie sa va supere eticheta primita. Si eu nu va voi reprosa niciodata asta . Am alte lucruri care vi le reprosez (apropo va citesc toate comentariile) si anume ca inca in ciuda faptului ca vreti sa pareti democrat (dumneavoastra sustineti asta) folositi acelasi lmbaj de activist, plin de lozinci si de angajamente , exact ca la o cuvantare la activul de partid.Si nu cred ca trebuie sa fac aici o recenzie a postarilor dumneavoastra ca sa dovedesc asta. E dreptul dumneavoastra sa scrieti aici cum e si dreptul nostru sa nu ne placa sau sa ne placa ce scrieti .
Ne-am tiganizat si ne e bine asa , acceptam raul cunoscut de frica necunoscutului , vindem votul nostru ptr mici si bere , facem politica la toate terasele , criticam cu inversunare si uitam ce a insemnat comunismul in Romania , numai ca astia noi , poleiti , au si libertatea sa se urce cu suv-ul pe tine escortati de Militie . Iar eternul ” Lasa ca merge asa ” va incuraja doar economia de subteran , afacerile la negru si hotia din banul public .
Stimata doamna Tardea, atata timp cat Dan Diaconescu, implicit PP-DD, reuseste sa adune suficiente voturi pentru a intra in parlament, voturi ce vin in marea lor majoritate din afara, asa cum se vede din situatiile BEC, dati-mi voie sa cred ca da, cei din afara aleg ce vor sa vada, dar nu, nu stiu mai bine decat mine ce e bine pentru mine. (O sa va rog sa nu presupuneti ca sunt unul dintre votantii lui Ponta).
De calculat si estimat numarul votantilor aflati in afara ma indoiesc ca e cineva capabil, nu atata timp cat nu stim nici cati suntem in realitate in tara cu tot recensamantul lui peste prajit. Recensamant la care, apropo, rudele celor plecati la munca in afara, in marea lor majoritate, nu au declarat asta. Cat despre alegerea raului mai mic doar ca sa alegem pe cineva, din punctul meu de vedere e tot un d**c. Nu exista rau mare, rau mic, rau micut, rau asa-si-asa. Exista doar rau cu multe chipuri. Noi avem nevoie de un “transplant” de oameni si mentalitate. Iar asta o vom obtine doar cand tinerii vor intelege ca votul este nu doar un drept al nostru, dar si o obligatie morala fata noi insine. Pana cand se va realiza asta insa, multumesc pentru “stim sa decidem pentru noi, stim deasemeni ce e bine si pentru noi si pentru Romania.”
Bine Oana, nu am inteles exact parerea ce ai vrut sa o expui insa sunt de acord cu afirmatiile tale legate de “rau cu multe chipuri” si “noi avem nevoie de un “transplant” de oameni si mentalitate”. Am folosit afirmatia “stim sa decidem pentru noi, stim deasemeni ce e bine si pentru noi si pentru Romania” pentru a face clar ca daca sunt in strainatate, asta nu inseamna ca nu am dreptul sa votez pentru Romania. Da, nici un candidat nu e perfect si daca as putea, as alege niciunul!
Problema este ca lumea nu stie sa voteze. Voteaza dupa ureche, voteaza ce voteaza si vecinul ori voteaza daca i se ofera ceva pe acel vot. E trist ca lumea nu e informata 🙁 Atata tot!!!!
cum a zis unu,dac? vre?i s? vede?i cum e in Coreea de nord,vota?i Ponta.
Adevarat *fm ????
Nici un argument pana acum 🙂 Se pare ca nu sunt prea multe … cu toate astea voturile sunt exprimate 🙁