Responsabilitate socială și copaci salvați de elevii Școlii Mihai Eminescu

2.839

maculatura2

Tone de maculatură au invadat Școala Mihai Eminescu din Buhuși în ultima săptămână. Motivul? Implicarea unității în proiectul Școala pentru o Românie Verde.

maculatura1
Prof. Judit Păduraru, directorul adjuct al instituției ne-a dat detalii:  “Am informat diriginții și învățătorii și s-au hotărât să participe toți. Școala va primi din partea organizatorilor 200 de lei la fiecare 2 000 kg de maculatură strânsă. Cu acești bani vom face ceva pentru școală, după ce ne vom sfâtui și cu elevii.  Nu ne gândim atât de mult la câștigul material, ci la câștigul educativ, să zicem, pentru că unii dintre ei nici nu știau ce înseamnă maculatura și care sunt avantajele reciclării hârtiei. Mulțumim instituțiilor și firmelor din oraș care s-au implicat și au adus cantități mari de hârtie. Amintesc aici Fiscul și Intertranscom. Copiii au luat-o ca pe o întrecere. Poate și părinții. Conducerea școlii va oferi două premii primelor două clase, constând într-un obiect pentru modernizarea clasei în valoare de aproximativ 500 de lei.”

maculatura3

S-au strâns 5,7 tone de hârtie și carton până acum. Acestea vor fi ridicate de o firmă din zonă, parteneră a proiectului.

Proiectul este susținut de Aqua Carpatica, firmă ce va oferi premii suplimentare.

Conform datelor oferite de organizatori, fiecare 60 de kg de maculatură recilată înseamnă un copac salvat. După un calcul simplu, elevii școlii Mihai Eminescu au salvat 95 de copaci.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here