Reincep lucrarile pe strada 1 Mai

5.876

Dupa cum multi soferi au sesizat, la scurt timp dupa ce au fost incepute lucrarile de reparatii la strada 1 Mai, acestea au fost abandonate. Dupa doua saptamani de pauza, acestea vor reincepe in zilele urmatoare.

“Este adevarat ca a fost o pauza la lucrarile de pe strada 1 Mai. Executorul a fost obligat sa termine o lucrare in alta parte, dar miercuri sau joi vor reincepe lucrarile. Termenul de executie al contractului este de 6 luni si nu vor fi probleme din acest punct de vedere. In maximum 3-4 saptamani lucrarea va fi terminata. Si strada si trotuarele.” – ne-a declarat primarul Ionel Turcea.

“Dupa ce terminam cu strada 1 Mai, urmeaza sa ne ocupam de strada Mihai Eminescu. In acest moment se pregateste documentatia si va urma licitatia. Aici se vor realiza bransamentele de apa si apoi va fi turnat covorul asfaltic. Daca totul merge in regula, lucrarile vor incepe la sfarsitul lunii august si, probabil, lucrarea va fi finalizata pana pe 15 octombrie, daca vremea tine cu noi.” – Oana Timofte, Sef Birou proiecte cu finantare internationala.

 

15 COMENTARII

 1. Pai cam asa se lucreaza la noi in Romania, incepem lucrarile cateva zile, luam 60-70% din bani si restul cand o mai fi.
  PS: Foarte buna lucrare a facut firma care a pus bordurile pe Bulevardul Republicii, dupa 1 an au inceput sa se rupa. Turcea isi face treaba foarte bine.

  • Lucrarea care a avut ca obiectiv reabilitarea strazilor Republici, Tineretului, Siretului are o garantie de 3 ani. In baza acestei garantii au avut loc repararea bordurilor de pe strada Republicii.  Hotararea de reparare si nu de schimbarea s-a luat dupa o analiza impreuna cu proiectant, executant, responsabil tehnic si a avut ca obiect repararea acestora fara a deteriora sistemul rutier. 
   Ca urmare a constatarii deteriorarii acestora am sesizat constructorul pentru remediere. Solutia adoptata a fost de tratare a suprafetelor deteriorate din cauza fenomenului de dezghet inghet prin aplicarea unui material special HIST470 (adeziv a carui principala caracteristica este impermeabilitatea ). Urmand ca apoi bordurile sa fie vopsite.
   Referitor la 1 Mai lucrarile nu au fost incetate in luna iunie ci au avut loc lucrari de intarire maluri, executie bransamente si trotuare urmand ca în cateva zile sa inceapa executia lucrarilor de reparatie  a sistemului rutier si de turnare a stratului de binder pe firul al II lea. Cu toti am simtit prezenta munictorilor de pe strada 1 Mai in aceasta perioada dar intr-un numar mai mic decat  cel initial.

  • O garantie de 3 ani? Voi sunteti seriosi? Ce fel de firma ar da o garantie de numai 3 ani?
   Si dupa 3 ani ce se intampla? Se strica bordurile si veti fi din nou angajati ca sa le schimbati, alti bani alta distractie. 

  • responsabil tehnic care a luat hotararea in favoarea domnului turcea si domnului Avramutoaie …. cu ce bani credeti ca au facut hotelul la runc ( peste 1 milion si ceva de euro cu siguranta 🙂  ?:)) cum va explicati faptul ca de cativa ani buni castiga licitatia aceeasi firma care executa lucrari de mantuiala pentru ca sa aiba in fiecare an de treaba ? e o caracatita mare in orasul asta care si`a infipt bine tentaculele in fraiele puterii si profita de pe urma oamenilor nestiutori care pot fi usor mituiti in campaniile electorale pentru votul lor 🙂 .

  • Aceeasi firma care a folosit borduri ce nu rezista nici macar jumatate de an, Andrei ;)) Stiu oamenii foarte bine ce materiale de r**** au folosit si o garantie mai mare le-ar incurca socotelile. Atat lor cat si edililor. Asa… firma ramane cu banii, primaria are scuza peste 2 ani sa mai scoata niste bani pe motiv de carpeli. Legislatie? La naiba cu ea! Nu e in interesul lor.

   Eu as ruga-o pe d-na Timofte ca, impreuna cu dl. primar sa se plimbe putin pe timp de ploaie sau ninsoare pe treptele din Cornisa ce duc spre magazine. Numai ganduri de bine pentru cei ce si-au pus semnatura pentru a se monta acea gresie!

 2. trebuia sa termine hotelul lor la runc intai … au trebuit sa amane nuntile programate … aia era lucrarea din alta parte . ar trebui sa se mai mentrioneze faptul ca bordurile deteriorate din oras trebuiau schimbate si nu reparate .. erau in garantie 🙂

 3. Apropo, domnul prima Turcea de unde a avut bani pentru modernizarea marketului din centru ca acolo au intrat multi bani? Din leafa de primar? Din economiile “personale”? Nu cred.

 4. e bine ebine…dar nu pt noi,e bine pt gashka formata din Buzila,Primar,Avramutoaie….pt ei e bine,…,sa pui borduri noi si dupa o iarna sa fie cariate toate?!?!?!?….trebuiau inlocuite nu reparate….OARE CAND O COMISIE LA VERIFICARI SI LA NOI IN ORAS?!?!?….dar sa lasam bordurile,si sa ne uitam si la asfalt,care deja e denivelat pe alocuri…..in fine,oricum am da-o,tot noi suntem aia rai de gura si ei sunt aia buni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here