Regal (mini)handbalistic la Buhuși – Festivalul de Minihandbal „prof. Dantz Crisostom”

1.305

Sâmbătă, 8 aprilie 2023, 120 de copii de la 7 echipe au participat la Festivalul de Minihandbal „prof. Dantz Crisostom”, ediția I. Doamna profesoară Angela Dantz, alături de fiica ei, Andrea, au dat aruncările de începere, simbolic.

Acțiunea a fost organizată de CSO Buhusi, în colaborare cu Primăria Buhuși și Asociația Județeană de Handbal Bacău. Fiind vorba de minihandbal, nu s-a ținut scorul, câștigători fiind toți copiii participanți, aceștia primind diplome și dulciuri la final, după se arată într-un comunicat al CSO Buhuși.

Echipele participante au fost CSO Buhuși, CS OK Sport Onesti, LPS Vaslui, CSS Bacău, LPS Piatra Neamt, ACSO Comănești, A.S. Sportul Piatra Neamț.

Festivalul a purtat numele domnului profesor Dantz (Puiu) Crisostom, Cetățean de Onoare al orașului Buhuși, un om de o înaltă conduită profesională, morală, umană… a fost profesorul a zeci și zeci de generații de elevi, a fost antrenor principal sau secund al echipei de handbal feminin Textila Buhuși în perioada 1967-1994, cu mici întreruperi, fiind artizanul a 4 din cele 5 promovări ale echipei în Divizia A, un antrenor care a șlefuit jucătoare importante pentru handbalul românesc. Memoria dânsului va rămâne vie în rândul copiilor și iubitorilor de sport din orașul Buhuși și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here