Reacție imediată a managerului Constantin Poiană: Investițiile importante din ultimii ani și indicatorii de performanță peste media națională vor salva SOB de la închidere

2.672

Printr-o postare pe Facebook, managerul Spitalului Orășenesc Buhuși oferă o reacție la informațiile apărute pe Buhusi.NET, preluate din presa centrală,  Stiripesurse.ro, Cotidianul.ro, activenews.ro, care menționau că Spitalul Orășenesc Buhuși ar putea fi pe lista Guvernului Orban pentru comasare sau chiar închidere.

 

Conform managerului Poiană, investițiile din ultimii ani (fonduri europene pentru modernizare contractate de Primăria Buhuși și cele aproape 3 milioane de lei pentru dotare venite de la Ministerul Sănătății în 2019) vor salva, cu siguranță, Spitalul Orășenesc Buhuși. Toate acestea, pe fondul unui management de calitate, au făcut ca Spitalul Orășenesc Buhuși să aibă indicatori de performanță peste media națională.

Programul de Guvernare, aprobat în unamimitate de liderii PNL, menționează clar„Guvernul, în colaborare cu toate structurile locale și centrale care dețin unități sanitare cu paturi în administrare, vor realiza o analiză riguroasă și vor stabili un plan de reorganizare/comasare a spitalelor neperformante sau a celor care înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară.” 

Vă reamintim că, în 2011, în timpul guvernului Boc, în România s-au închis 67 de spitale, folosindu-se același termen: „neperformant”. Din județul Bacău, spitalele din Buhuși și Comănești au fost pe lista, dar cel din Buhuși a fost salvat in extremis.

 

2 COMENTARII

  1. Închiderea spitalului, din punctul meu de vedere, reprezintă un subiect politic, o ciorbă reîncălzită, o fumigenă, care ar da bine pentru stimularea campaniei electorale pentru care, se pare, nu prea mai există interes.
    Comentariul meu nu doresc să reprezinte decât o comparație dintre calitatea serviciilor de primire urgențe de la Buhuși și de la Bacău, dar și un semnal de alarmă, în cazul în care s-ar dori -prostește – închiderea SOB.
    În urmă cu câțiva ani, am fost nevoit să mă confrunt cu o problemă de sănătate a unei rude, fapt pentru care am apelat la serviciile medicale ale Spitalului Orășenesc Buhuși și ale celui Județean, de la Bacău. Din perspectiva condițiilor de primire a bolnavilor, confortul oferit de SOB era net superior celui de la Bacău, unde paturile erau stricate, lipseau așternuturile, trebuia să te căciulești pentru o pătură, iar în privința personalului, ca să mai zic?: plin de ifose și de plictis. De aceea, am spus atunci că, mai curând, problematic era nu Spitalul Buhuși, ci Bacăul. În prezent, nu știu dacă s-a schimbat ceva la Spitalul Județean, dar în privința celui buhușean se pot observa rezultatele unui management de calitate. Poate mai sunt și la noi lucruri de făcut, dar nu putem să ne facem că nu vedem cele deja făcute. Aici e și meritul Consiliului Local și al domnului primar.
    Totuși, nu ar fi pentru prima oară când un spital modernizat de curând cade pradă inepțiilor ”ciumei” portocalii, acum decolorată și devenită galbenă.
    Nu uitați, domnule Poiană și stimați buhușeni, Spitalul de la Comănești a fost modernizat și închis în timpul guvernării de tristă amintire – a lui Boc – și redeschis de guvernarea Ponta, guvernare din care făcea parte și PNL, la vremea respectivă! (a nu se înțelege că doresc să susțin electoral pe cineva; pur și simplu, fac niște afirmații de natură statistică).

  2. Nu structura trebuie închisă ci trebuie deschis modul de gândire și poate și mai important modul se exprimare a unor personaje cu funcții de conducere din acel spital. Atâta timp cât se vor lăsa influențați și vor apleca urechea la bârfele celor mici și vor acuza persoane fără să verifice care-i adevărul vor da mereu vina pe cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here