Raiuri si iaduri personalizate, sfidarea Bibliei, anul Oii

1.954

fercu.jpgCompania Mars One, care intentioneaza sa stabileasca o colonie umana pe Marte, a selectat peste de o mie de candidati pe care îi va testa, urmând sa ofere o lista finala de 24 de potentiali locuitori ai Planetei Rosii.

Dupa cum banuiti, date fiind costurile visului, pe lista nu se afla niciun român. Deocamdata, nu avem libertate autentica de miscare nici macar pe Pamânt. Pe aeroporturile din Anglia ne asteapta parlamentarii tamisieni si presa, ca sa vada daca nu cumva îi invadam, într-o tara ca Franta extrema dreapta e cu ochii pe noi, nemtii vor sa ne ia amprentele.

Probabil ca democratiile „avansate” ale lumii si-au postat deja cerberi si pe Marte. Le este teama ca vreun român se va strecura printre vietuitorii de acolo. Nu m-ar mira ca acesti „democrati”, care vor egalitate, „dar nu pentru catei”, sa-I solicite lui Dumnezeu înfiintarea unui Iad si a unui Rai personalizate; doar pentru ei.

Aflu ca populatia României va fi, în iulie 2014, de 19.450.000 locuitori. Asta înseamna ca în jumatate de an vom fi cu aproximativ un sfert de milion mai putini fata de iulie 2013 si cu peste 670.000 mai putini fata de octombrie 2011, când a fost realizat ultimul recensamant. Practic, România anului 2014 va avea aproape aceeasi populatie ca acum 45 ani. Demografii estimeaza ca anul acesta ne vom împutina într-un ritm sec de un român la fiecare doua minute si cincisprezece secunde.

Vom sfida, astfel, cunoscutul îndemn biblic – „Cresteti, înmultiti-va si umpleti pamântul!” – si, daca acest ritm se va mentine pe termen lung, populatia României risca sa ajunga la nivelul imediat postbelic: 15,8 milioane. Ma gândesc acum, cu groaza ca, daca acest trend se mentine, grijulii parlamentari engleji n-o sa mai aiba ce români întâmpina, cu ospitalitatea lor caracteristica, la aeroport. La urma-urmei, de ce ne-am supara pe faptul ca suntem antrenati cu mare viteza pe toboganul demografic? Nici Omul nu mai e ce-a fost. Vedeta e Oaia.

Ne-o spune Ghita Ciobanul, celebrul actor de clip, dupa ce s-a pozat cu premierul Ponta : „Dragi pretini care v-ati suparat pe mine, io nu fac politica, la mine vine multa lume si am poarta deschisa tuturor. Fac poze cu toate oile, dapai cu oamenii” Potrivit zodiacului chinezesc, am intrat în anul Calului. Potrivit celui românesc, în anul Oii. L-o fi influentat Ponta pe Ghita, ca sa faca profetia asta? Calul macar mai azvârle câte-o copita, dar oaia…

Ion Fercu

1 COMENTARIU

  1. ….oaia paste linistita fara sa-i pese de ceea ce se intampla in jurul ei.
    Cand indrazneste “sa paraseasca ” turma au “dulaii” grija sa-i arate unde-i este locul. Pana si la muls sta resemnata si impacata cu ideea ca nu se poate opune. Mai ” behaie” anemic din cand in cand semn ca inca mai traieste….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here