Prostia romaneasca

6.027

Nu sunt bani la buget. De cate ori ati auzit asta la televizor in ultima perioada? Nu sunt bani pentru profesori, pentru medici sau politisti iar sute de jandarmi si pompieri vor fi disponibilizati pe motiv de scaderea cheltuielilor bugetare. Cat de aberant suna acest lucru cand zilele trecute o tara intreaga l-a putut vedea la Observatorul Antenei 1 pe primarul PNL al comunei Blagesti, Laurentiu Munteanu, spunand ca au inceput lucrarile la noul stadion al comunei. Costurile proiectului? PESTE 10 MILIARDE DE LEI VECHI !

Un fel de “Comunal Arena”, ar spune unii. Teoretic, pe 12 ianuarie 2012 vom putea vedea langa drumul judetean 156B, dar la mai bine de un kilometru de primul sat in, mijlocul padurii, un stadion modern, cu nocturna, tribune si vestiare. Evident, prin zona nu trece niciun fir de curent. Dar se rezolva cumva si asta. Probabil vre-un mai-mare al comunei isi face casa acolo si are nevoie de curent.

Aici, isi va desfasura activitatea pseudo-echipa comunei, CL Blagesti, care exista in acte inca din anul 2008. De ce doar in acte? Pentru ca a fost una din conditiile impuse de Guvern pentru alocarea a mai bine de 10 miliarde de lei vechi pentru realizarea acestui stadion. Guvernul Tariceanu (PNL) de atunci a aprobat constructia acestui stadion in comuna Blagesti, unde primarul Laurentiu Munteanu are culoarea penelista.

 

 

In antiteza este proiectul realizat in aceeasi perioada pentru renovarea Casei de Cultura din Buhusi. Cu toate ca a fost bine pus la punct si a fost trimis la Guvern in aceeasi luna ca si proiectul vecinilor din Blagesti, s-au gasit mereu motive pentru a amana procedurile. Diferenta? Culoarea pesedista a Primariei Buhusi.

Asa va arata Casa de Cultura Buhusi. Dar cand?

 

Acelasi proiect a fost facut si pentru renovarea Casei de Cultura a orasului Moldova-Noua din Caras-Severin si este depus tot din 2008. Proiectul a fost aprobat si incep lucrarile, pe cand Buhusiul este pus pe stand-by. O fi o coincidenta ca au primar PDL?

Nu este o noutate ca fondurile se duc doar acolo un primarul este portocaliu iar celelalte localitati isi gasesc proiectele puse in asteptare sau refuzare din diferite motive.  Aceasta practica de acordare de fonduri doar localitatile ce au primari apartinand partidului de guvernamant nu este una noua, dar este din ce in ce mai vizibila si deranjanta pe fondul disponibilizarilor in masa, taierilor de salarii si scumpirilor nejustificate.

 

AP

9 COMENTARII

 1. Stadion in comuna Blagesti??? Unde faceti station mai??? …la Poiana Negustorului???..sa aiba ce sa strice “ciorile”. Primarul asta ce viseaza noaptea zice ziua…

 2. Privind imaginea cu propunerea de fatada pentru Casa de Cultura, mi se pare sau sunt cateva elemente ce denota o stare de dezechilibru a elentelor verticale de culoare maronie?
  Plus ca, la partea inferioara a consolei de acoperis apar si niste umbre destul de greu de acceptat vizual.
  Poate cei de la Blagesti au reusit sa propuna un proiect care a fost frumos prezentat si astfel a fost aprobat… Cine stie?

 3. care e starea super-stadionului buhusi ?. administratia locala din blagesti a gandit…. si are stadion. adminstratia din buhusi a avut stadion si l-a lasat in paragina.. sau e un stadion unde se va juca finala cupei europei. bravo lor ca au.. sau vreti sa moara si capra vecinului ?

  de ce admin din buhusi nu a cerut sa faca un stadion atunci cand la cj era/ este psd…. atunci cand la conducere era psd sustinut de pnl si reciproc.. pentru ca li se rupe. acelasi lucru valabil si pentru casa de cultura .

  coincidenta sau nu ca au primar pdl.. probabil… dar in perioada cand nu era pdl la conducere.. psd si pnl.. nu au dat la pd si tot asa…

  totate lucrurile se fac la timpul lor.

  Blagesti – Buhusi 1-0

  • Domnul Daniel Rezmires, vicepresedinte al Organizatiei PDL Buhusi, va reamintesc ca dvs stiati ca stadionul Textila nu a apartinut niciodata Primariei Orasului Buhusi si nici acum nu apartine. In prezent proprietarul stadionului este AVAS care a preluat acest stadion in contul datoriei pe care o avea SC STOFE Buhusi catre AVAS. Daca tot cei de la PSD nu au facut nimic poate puneti o vorba buna colegilor dvs de la PDL si implicit domnului Boc sa semneze dupa aproape 7 ani de demersuri, hotararea de guvern, prin care acest stadion sa intre in posesia orasului. Mai ales ca in demersurile dvs din anii trecuti ati obtinut informatii exacte de la cancelaria primului ministru cu privire la statutul juridic al stadionului si pe unde zace acest proiect de hotarare. Poate gasiti si ne aratati si noua raspunsul primit de dvs anul trecut de la cancelaria primului ministru.

  • Buna ziua .
   In data de 12/5/2008 ora 8:39 AM – cand prim-ministru era Tariceanu… am primit un raspuns la o sesizare adresata de mine catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului…. am avut curaj sa intreb si am aflat raspunsul de la acea data.

   Pentru ca :
   “Prezentul mesaj si orice fisier atasat poate constitui/contine informatii confidentiale si este proprietatea exclusiva a AVAS. Mesajul se adreseaza numai persoanei fizice sau juridice mentionata ca destinatara, precum si persoanelor autorizate sa-l primeasca. In cazul in care nu sunteti destinatarul vizat sau persoana autorizata sa primiti acest mesaj, va aducem la cunostinta ca dezvaluirea, copierea, distribuirea sau initierea unor actiuni pe baza prezentei informatii sunt strict interzise si atrag raspunderea dvs. civila si penala.”
   …. va recomand sa va adresati si dumneavoastra acestei institutii pentru a afla mai multe detalii… actualizate.

   Subiectul referitor la stadiu proiectului de HG nu m-a mai interesat in ultima perioada mai ales tinand cont de faptul ca buhusiul are un reprezentatnt in parlament si administratia locala poate afla mai usor date.

   Daca considerati ca e necesar.. mai pot interesa de starea proiectului de HG insa cred ca doamna senator are mai multa influenta.. fiind prezenta in parlament. Este posibil sa imi trimite-i pe e-mail proiectul .. ceva date despre el…. si sa ma adresez “colegilor mei din pdl” ca sa aflam care este starea HG ?

   O intrebare… ati facut o adresa catre cancelaria primului-ministru in acest sens ?. stiti desigur ca domnul prim ministru Boc nu este de 7 ani.. de cand probabil persista acest subiect (au mai fost vreo 2 guvernari inainte).

   Toate cele bune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here