Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor Mircea Voievod și Văioagă sunt în impas

3.102

După anevoioase proceduri de licitație, clarificări, contestări, a venit și ziua în care cetățenii din zona străzilor Mircea Voievod și Văioagă au văzut startul lucrărilor, în martie 2018, la aproape 3 ani de la punerea în discuție a proiectului.

Termenul de execuție al proiectului, reprezentând înlocuire a rețelelor de apă și canal, covor asfaltic nou și trotuare cu pavele, era de 6 luni. Câștigător, conform licitației on-line, a fost firma băcăuană SC ROM-GAN CONSTRUCT SRL și acesta ar fi trebuit să predea amplasamentul cel târziu pe 16 septembrie 2018.

Nu trebuie să fii specialist să observi că ritmul execuției este lent și defectuos. Acest lucru a fost semnalat de locuitorii din zona în mai multe rânduri. Mai mult decât atât, ce se lucra ziua, părea să se dărâme noaptea. Sau la prima ploaie. Din păcate, multe familii ce locuiesc în zonă au fost nevoite să circule prin noroi luni la rând, iar calvarul lor nu pare să se termine prea repede. De neprofesionalismul constructorilor au de suferit zeci de familii.

Primarul Vasile Zaharia a anunțat astăzi, printr-un mesaj postat pe Facebook, că a înștiințat executantul asupra rezilierii contractului, din cauza ritmului și calității lucrărilor, aflate la nici 25%.

„Am notificat executanul despre rezilierea contractului și i-am dat termen de eliberare a locației până pe 1 august. Între timp, vom contacta firma care s-a plasat pe locul al doilea la licitație și vom stabili un nou termen pentru finalizarea lucrării.” – a adăugat primarul Zaharia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here