Proiect de 24.000 de euro la Colegiul Tehnic „Ion Borcea” Buhusi

3.592

oana andrei

Un proiect multilateral Comenius, cu o finantare de 24 000 de euro, va fi pus în opera de catre liceenii buhuseni coordonati de prof. Oana Andrei (foto). Tema proiectului: „Tinerii artisti iesind din criza”. Timp de doi ani, 100 de liceeni si 15 profesori buhuseni, împreuna cu elevi si profesori ai unor licee din Austria, Germania, Italia, Spania si Turcia, vor pune elevat la zid acest monstru comun, CRIZA, fenomen gestionat aiurea de politicieni.

Activitatile proiectului vor evidentia cu mijloace artistice modul în care ne-a afectat criza, cum se manifesta protestul tinerilor în arta si societate, care este chipul societatii bântuita de criza. Liceenii din cele sase tari implicate în proiect vor realiza produse artistice (teatru, muzica, dans, pictura, caricatura, fotografii, clipuri, creatii literare-pamflet, diferite obiecte).

Unele creatii vor fi trimise unor personalitati ale vietii politice si sociale interne si internationale, de la care se asteapta reactii sintetice, democratice, de speranta. Produsele ar putea fi si valorificate economic. Liceenii buhuseni, austrieci, germani, spanioli, italieni si turci îsi vor trimite unii altora, lunar, în format electronic, postând pe un „perete” toate creatiile lor si reactiile personalitatilor/institutiilor vizate. În final, rezultatele activitatii vor fi sintetizate într-o expozitie, dar si într-o lucrare tiparita.

Finalizarea va fi realizata la Colegiul „Ion Borcea” Buhusi, în luna mai, 2015, când vor participa si peste 70 de liceeni si profesori din strainatate. Pâna atunci, liceenii si profesorii buhuseni vor avea mobilitati la licee din Austria, Grecia si Spania.

„Este un proiect de o mare complexitate, Nu doar elevii si profesorii, ci si parintii, toate firmele si O.N.G.-urile, întreaga comunitate buhuseana pot participa la acest eveniment european” – spune prof. Oana Andrei.

Ion Fercu

2 COMENTARII

  1. asta pentru profi mai mult, se fac cunoscuti, bani la salar prin gradatie de merit, premii de la primarie, alte firme, elevii nik, putina plimbare si atat.BENEFICIUL MAJOR e pentru profesorii implicati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here