Programul de guvernare al PNL propune închiderea Spitalului Orășenesc Buhuși

2.623

Programul de guvernare anunțat de premierul desemnat Ludovic Orban prevede comasarea mai multor spitale din țară, motivul invocat în programul de guvernare este acela că mai multe unități spitalicești înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară.

Surse din sistemul de Sănătate au precizat că, sub acest paravan al lipsei de sustenabilitate financiară, se preconizează închiderea propriu-zisă a mai multor spitale din țară, în special din localitățile mici. În urma aplicării acestei decizii, vor dispărea cel puțin 22 unități spitalicești, din toate regiunile țării.

În regiunea Moldovei ar fi vizate pentru închidere 6 spitale: Spitalul Orășenesc Buhuși, Spitalul de boli cronice din Târgu Frumos, Spitalul Municipal Comănești, Spitalul din Gura Humorului, Spitalul de Boli Cronice din Siret, Spitalul Bicaz, anunță site-ul stiripesurse.ro.

Măsura închiderii de spitale va pune pe drumuri și personalul medical din unitățile care urmează să fie reformate sau închise. Pe acest fundal, este de așteptat ca personalul medical din spitalele care urmează să se închidă să plece în afara țării, în căutarea unui loc de muncă stabil.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here