Procesiune religioasa – Icoana facatoare de minuni la Buhusi

3.001

La Buhusi se va desfășura în perioada 12 – 14 august, cu binecuvantarea PS Ioachim Băcăuanul – episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului – pelerinajul intitulat: “Maica Domnului – nădejdea poporului”, cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești, jud. Neamț.

Acest pelerinaj, cu Icoana Maicii Domnului de la Trifeşti, este un bun prilej de împrospătare a vieţii spirituale şi de întărire a credinţei,un izvor de bucurie, iubire şi luminare interioară a credincioşilor. Prin acest pelerinaj dorim sa săvârșim, o lucrare misionară prin care să se manifeste taina iubirii lui Dumnezeu pentru oameni şi a iubirii oamenilor faţă de Dumnezeu, Pelerinajul se dorește a fi și un îndemn în a păstra cu sfințenie însemnele religioase, simbolurile creștine, Icoana – fereastra spre Cer…Icoana fereastra către Dumnezeu, pentru ca tăvălugul globalizării să nu ne poată înghiți tot ceea ce a mai rămas creștinesc și românesc în noi – credința și cultura străbună.” – a declarat pentru Buhusi.NET parintele Gheorghe Barjovanu.

 

Pelerinajul se va desfasura dupa următorul program:
Duminica 12 august
Orele 16:00- Întâmpinarea Icoanei făcătoare de minuni, cu sosire din direcția Bacău, la Gura Orbicului(intersecția DN 15 Bacau – Piatra Neamț cu DJ 158 Buhusi – Silistea – Români. Apoi procesiune și deplasare pe jos, în coloană către Biserica Sf. Gheorghe Orbic 2 Km. timp de mers 15-20 min.
Orele 16:30- Acatistul Maicii Domnului, la Biserica Orbic- cu participarea preoților din Buhuși și împrejurimi
Orele 21:00-Paraclisul Maicii Domnului la care vor participa maicile de la M-rea Ciolpani
Luni 13 august
Orele 7:00- 10:00 Utrenia și Sfânta Liturghie
Orele 19:00 Taina Sf. Maslu
Marti 14 august
Orele 7:00 – 10:00 Utrenia și Sfânta Liturghie
Orele 16:00- Prohodul Maicii Domnului
Orele 20:00-Plecarea Icoanei făcătoare de minuni din fața Bisericii Sf. Gheorghe Orbic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here