Sâmbătă, 28 septembrie, se va derula, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Buhuși, un program de pregătire pentru 11 profesori-diriginți din mai multe județe din țară, care vor pilota primul opțional al Aspire Teachers despre autodeterminare și vorbire în public pentru elevi de gimnaziu.
Programul este o premieră pentru curricula din țară: opționalul este bazat pe învățare experiențială și ajută elevii să își stabilească obiective, să lucreze în echipe pentru a organiza evenimente de tip TEDx în școlile lor și să vorbească relaxați în public.
Lecțiile au fost proiectate pe parcursul mai multor luni de zile care au culminat cu un bootcamp derulat la începutul acestui an – o reuniune de 4 zile care a adunat 25 de profesori din comunitatea Aspire Teachers și 6 specialiști în educație din România și SUA.
Acesta este cel de-al doilea opțional Aspire Teachers conceput în 2019. Primul, aflat în curs de pilotare, este un program de dezvoltare socio-emoțională pentru elevii din clasele 1-2, care îi ajută să își cunoască și să se împrietenească cu propriile emoții pentru a forma relații sănătoase cu sine și cu cei din jur. Trainingul cadrelor didactice pentru acest program a avut loc săptămâna trecută la Cândești-Vale, Dâmbovița. Găsiți mai multe informații și o galerie de imagini pe pagina de Facebook Aspire Teachers.
Trei cadre didactice din Școala ‘Mihai Eminescu’ Buhuși vor pilota cele două opționale: dl învățător Mihalcea Spiridon, dna profesoară Dochia Ernestina și dl profesor Munteanu Nicolae (membru al comunității Aspire Teachers din anul 2016).
Despre Aspire Teachers
Un profesor excelent în fața fiecărui copil din România.
Din 2016, Aspire Teachers susține formarea de calitate a învățătorilor și profesorilor din România prin programe aplicate de pregătire cu o curriculă multidisciplinară, cu practici pedagogice inovatoare, adaptate la realitățile secolului 21. Împreună cu ei, organizația dezvoltăm comunități de bune practici și validează conținut educațional inovator, concentrat pe competențele viitorului din anul 2030, pentru o generație de copii și tineri adaptați economiei globale.