Primul buhușean confirmat cu COVID-19

6.035

Astăzi, 27 martie, a fost confirmat primul buhușean infectat cu noul Coronavirus, conform unui comunicat al Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși postat pe pagina de Facebook.

„Primul caz confirmat pozitiv cu COVID-19 la Buhusi! Pacientul va fi transferat la Boli Infectioase Iasi! Vă rugam sa ramaneti in casa! Acesta este cel mai mare ajutor pe care il putem avea de la dumneavoastra!” – se arată în comunicatul spitalului.

„Este vorba despre un bărbat 62 de ani cu domiciliul pe strada Văioagă. Acesta a prezentat simptome specifice COVID-19 și a fost izolat la Secția Contagioase ieri, 26 martie. Testul pentru Coronavirus a fost confirmat astăzi, la prânz. Starea pacientului este bună, iar acesta va fi transferat la Spitalul Clinic Boli Infectioase Iasi. DSP Bacău va realiza ancheta epidemiologică pentru a stabili de unde a contactat virusul.” – a declarat primarul Vasile Zaharia.

 

2 COMENTARII

 1. Dați-i numele să știm și noi dacă am avut sau nu contact cu dumnealui! Lăsați protecția datelor, că el va fi tratat dar noi dacă am avut contact cu el de unde putem ști?

 2. Informație dată recent în ziarul Deșteptarea:
  https://www.desteptarea.ro/iasiul-nu-mai-primeste-pacientii-suspecti-sau-confirmati-covid-19-din-bacau/
  Așa că, se impune o stare de îngrijorare înțeleaptă din partea cetățenilor, informarea doar din surse oficiale și respectarea îndemnurilor venite de la autorități.
  Multă sănătate tuturor!
  P.S.
  Stimate domnule A. Păduraru, am vorbit astăzi telefonic cu domnul primar, în legătură cu ceea ce am discutat prin email, și mi-a comunicat că toți cei care vor fi interesați de situația statistică a cazurilor de infectare cu COVID-19 pe plan local vor fi informați și pe site-ul primăriei, dar și la postul de anunțuri tv Buhuși.
  Vă mulțumim că ne țineți și dumneavoastră informați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here