Primele teste rapide COVID-19 au ajuns la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși

1.744

Printr-un comunicat pe pagina de Facebook, conducerea Spitalului “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși a anunțat că au fost achizitionate teste rapide pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.

„Testele rapide detectează anticorpii care luptă împotriva coronavirus, însă uneori o persoană infectată recent este posibil să nu aibă încă anticorpii dezvoltați.
Cu toate acestea, testele rapide se folosesc foarte simplu: printr-o înțepătură în deget (recoltată ca la glicemie), din care curge o picătură de sânge. Testul arată rezultatul în 15 minute, vizual (ca la testele de sarcină) și nu necesită personal specializat pentru efectuarea lui. Ulterior, pacienții pot fi testați molecular, în spital, prin recoltarea unui exudat faringian prelucrat în laborator”. – se arată în comunicat.

Tot in postare aflăm că testele vor fi folosite pentru personalul spitalului simptomatic și pacienții care prezintă simptomatologie specifică severă. Testele au fost achizitionate cu fonduri puse la dispoziție de Primăria Buhuși și din donații.

Daca doriți să ajutați, o puteti face prin donarea de fonduri în contul Asociației „Prietenii Spitalului Buhuși”, cu sediul în Buhuși, str. Voioagă ,nr. 3, jud. Bacău, înregistrată În Registrul Asociațiilor și Fundațiilor nr. 7/27.06.2019, cont RO60BTRLRONCRT0501245301 deschis la Banca Transilvania, reprezentată prin doamna Vrînceanu Alina, în calitate de Președinte al Asociației “Prietenii Spitalului Buhuși”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here