Primarul Zaharia i-a prezentat Ministrului Dezvoltării problemele din proiectele europene din Buhuși ce așteaptă aprobarea finanțării

1.160

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul Attila Cseke, a fost prezent, ieri 18 iunie 2021, la Bacău, pentru o întrevedere cu primarii și oficialitățile județene. Ministrul Cseke a vorbit despre situația proiectelor derulate de CNI, despre PNDL, PNRR, dar și despre proiectele cu finanțare europeană din exercițiul 2014-2020, în special cele derulate prin Programul Operațional Regional (POR).

Primarul Vasile Zaharia, prezent la întâlnirea de la CAEx, i-a prezentat ministrului situația de la Buhuși privind unele proiecte ce așteaptă de aproape un an de zile finanțarea. După semnarea contractului de finanțare, urmează realizarea licitațiile pentru proiectele tehnice și execuția propriu-zisă.

„I-am transmis domnului Ministru faptul că Primăria Buhuși așteaptă de aproape un an semnarea contractelor de finanțare pentru modernizarea Sălii Polivalente și a Ambulatoriului. Este vorba, bineînțeles, despre Fonduri Europene, prin POR. Pe principiul primul venit – primul servit, proiectele noastre ocupă locurile 1 și 2, dar procedura pare blocată de luni bune, iar investițiile trebuie finalizate până în noiembrie 2023.” – se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a primarului Vasile Zaharia.

După cum reiese din mesajul primarului, inclusiv domnul Ministru a recunoscut faptul că birocrația și procedurile actuale îngreunează implementarea investițiilor, cazul de la Buhuși fiind unul des întâlnit în țară.

Toate proiectele din fonduri europene demarate în exercițiul financiar 2014-2020 trebuie finalizate până la finalul anului 2023.

„În plus, există probleme și la evaluarea proiectelor. De exemplu, la proiectul modernizării Sălii Polivalente, costurile întrerupătoarelor de la lumini sunt eligibile, dar costurile pentru canaletul prin care firele ajung la el, nu sunt eligibile. Exemplele pot continua. Chiar și așa, ne dorim deblocarea situației pentru a putea finaliza investițiile în termenul noiembrie 2023.” – conchide primarul Zaharia.

Reamintim că proiectul de modernizare a fostului stadion Textila este în procedură de licitație, amplasamentul fiind predat către Compania Națională de Investiții (CNI). Lucrările ar putea începe la începutul anului viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here