Primarul Vasile Zaharia a prezentat bilanțul mandatului său

2.568

Pe pagina de Facebook, Vasile Zaharia a postat un comunicat și un bilanț al mandatului său de primar:

Toate resursele pentru finanțarea investițiilor majore reprezintă fonduri nerambursabile atrase, fără să fi fost îndatorat bugetul orașului Buhuși (fonduri europene, elvețiene, de la Guvern, de la C.J. Bacău sau prin GAL).

Buhușenii s-au săturat de lucrări superficiale, cu borduri tencuite în fiecare an. În acesti 4 ani am dat dovadă de responsabilitate și de respect pentru banul public, realizând investiții sănătoase și durabile.

SPITALUL a devenit un simbol și o carte de vizită a localității. Investițiile în reabilitarea și dotarea lui au dus la atragerea de medici și de deschiderea de noi secții și compartimente, atât de necesare pentru buhușeni. Investițiile din ultimii 4 ani pentru modernizarea și dotarea spitalului se ridică la peste 10 milioane de lei din fonduri europene, din bugetul local și din finanțări atrase de la Ministerul Sănătății.
TOATE UNITĂȚILE ȘCOLARE de pe raza orașului beneficiează de modernizări. Valoarea totală a investițiilor în școli și grădinițe: 27,6 milioane de lei, prin PNDL și fonduri europene.

Avem depuse proiecte cu finanțare din fonduri europene pentru modernizarea parcurilor din zona centrală, a Sălii Polivalente și a mai multor străzi, precum și încă un proiect pentru Ambulatoriul de la Spitalul „Prof. dr. Eduard Apetrei”. Acestea sunt în faze de evaluare sau precontractare. Toate acestea vor fi finalizate de mine și de eechipa de consilieri locali PSD în mandatul următor!

1 COMENTARIU

  1. Spitalul Buhuși = LUX; cel puțin la nivelul compartimentului primiri urgență. Bănuiesc că și pe secții este același lucru.
    Aspect exterior = SUPERB, o adevărată emblemă a orașului.
    De la ultima lucrare, efectuată cu mulți ani în urmă, pe când domnul primar era inginer la Romconstruct, iar director al spitalului era dr. Boroș Alexandru (anume acoperișul buclucaș – buhușenii din vecinătate își mai amintesc cum au scăpat ca prin urechile acului de furia unei furtuni ce smulsese o scândură din acoperiș, proiectată ulterior în geamul unui cabinet din policlinică; ce să-i faci? Cu natura nu te pui! Bine că la acea oră nu se mai afla nimeni în acel spațiu, că s-ar fi putut lăsa cu victime!) s-au întâmplat multe, iar majoritatea evenimentelor au fost pozitive, grație efortului conjugat al celor ce s-au aflat la cârma orașului și a spitalului buhușean, de-a lungul vremii.
    FELICITĂRI!

    Câteva străzi asfaltate și modernizate ne-au făcut să credem că domnul Zaharia și-a intrat în pâine, amintindu-ne că edilul de la Buhuși e de profesie inginer constructor, iar orașul, cel puțin în ultima vreme, s-a transformat într-un veritabil șantier, de care să beneficieze atât vii, cât și morții, dacă e să luăm în calcul demolarea și reconstrucția capelei funerare din Cimitirul Central.
    Aici am unele obiecții, și le voi lua în ordinea cronologică a efectuării lucrărilor:

    1. Pe strada Vasile Alecsandri, cred că s-ar fi putut gândi un sistem de canalizare care să împiedice scurgerea apei pluviale în curțile caselor de pe partea stângă, cum mergi dinspre Bulevardul Republicii spre Str. Dimitrie Cantemir. Sunt trei case, la primele două apa de pe trotuar se va duce într-o veselie în curțile oamenilor, respectiv într-un garaj. La a treia casă, proprietarul și-a turnat beton și a anulat acea diferență de nivel față de carosabil. Eu nu locuiesc pe această stradă, dar mai trec pe acolo și am observat cam cum stă treaba cu trotuarul de pe acea parte de drum.
    2. Pe strada Florilor, văd că lucrările sunt în toi. Mi se pare că strada s-a mai lățit în detrimentul trotuarului de pe partea școlii.

    În privința reabilitării rețelelor de apă-canal, aici chiar că stăm prost, dovadă desele întreruperi ale furnizării apei, semnalate/anunțate sau nu și pe acest portal, Buhusi.net sau și mai puțin pe site-ul CRAB la secțiunea avarii, unde belelele țevilor din Buhuși nu-și prea găsesc afișarea.

    În concluzie, mai sunt multe de făcut și și mai multe de gândit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here