Primaria Buhusi vinde terenuri sa acopere cofinantarea proiectelor europene

4.678

Consiliul Local Buhusi s-a apucat de afaceri. Pentru a-si spori veniturile s-a decis prin mai multe hotariri de consiliul local sa se vinda cinci suprafete de teren din oras.

Acestea sint situate in intravilanul orasului si pe ele nu se afla nici o constructie. Decizia a fost luata de autoritatile din Buhusi pentru a face rost de bani la buget, mai ales ca este o perioada de criza, iar sursele de la bugetul statului sint extrem de mici.

“Avem nevoie de bani pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene pe care le vom avea in derulare in urmatorii doi ani. Toti banii care vor fi obtinuti din vinzarea acestor terenuri, si speram citi mai multi, ii vom folosi cu acest scop.Avem cereri de la agenti economici care doresc teren sa faca diverse investitii. Deocamdata sintem la etapa evaluarii acestor terenuri si am publicat deja anuntul de licitatie. Pentru proiectele europene, in urmatorii doi ani avem nevoie de circa 40 miliarde de lei vechi, partea noastra”, a declarat primarul Ionel Turcea.

El a mai explicat ca una dintre investitii este o statie de epurare la Runc. Cel mai mare proiect pe care il are adjudecat orasul Buhusi, ce va incepe la anul, este pe mediu si vizeaza alimentarea cu apa, canalizarea, exitinderea retelei de alimentare cu apa si canalizare. Valoarea lui este de 13,8 milioane de euro, iar contributia locala este de 360.000 de euro.

Cele cinci suprafete de teren sint amplasate pe mai multe strazi: A.I. Cuza (209 mp), 8 Martie (396 mp), Runc (30 mp), Chebac (3.000 mp) si Libertatii (272 mp).

Documentele se pot ridica contra cost, 50 de lei, pina pe 3 decembrie. Termenul limita de depunere a ofertelor este 8 decembrie, ora 15.00, iar licitatia publica, deschisa, cu strigare, va avea loc pe 9 decmbrie, ora 10.00.

Claudiu Tanasescu – ziaruldebacau.ro

6 COMENTARII

  1. Nu cumva tot acelasi primar spunea cam acu vreo 2 luni, de zilele orasului, ca sunt bani multi la primarie si ca zilele buhusiului nu s-au organizat din compasiune pentru orasele care se afla mai lovite de criza?

  2. E ceva de speriat ce va place sa rastalmaciti vorbele. Primarul spunea atunci ca renunta la spectacolele in aer liber, nu ca nu ar avea bani ci, din buna cuviinta si la sugestia cetatenilor, deoarece nu ar fi potrivit sa se organizeze asa ceva in momente cand tara este in criza si multa lume o duce greu.
    Apropo de bani pentru cofinantari. Astazi s-a aprobat un proiect de 14 mil de euro pentru care noi trebuie sa asiguram 360.000 de euro. Pentru a atrage cele 14 milioane SI A REABILITA INTREAGA RETEA DE APA SI DE CANALIZARE, merita sa dai cele 360 de mii si merita sa le procuri. In orice caz, tot niste cetateni din Buhusi cumpara parcelele respective si nicidecum nimeni nu i-a pamantul pe talpi sa plece cu el in luna. Ramane tot aici.
    Am zis.

    • Domnule Cautisanu, in calitatea Dvs. de consilier local, va rog respectuos, daca ne puteti spune ceva despre situatia prevazuta in cadrul Contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare incheiat de SC. C.R.A.B. Bacau SA cu abonatii particulari in care, la Capitolul V, art. 12 alin.2 lit.a) si b), se introduce in privinta utilizatorilor de apa contorizati de la blocuri un regim semicontorizat/semipausal.
      In scopul probatiunii citez din acest contract pe care l-am descarcat in format electronic de pe site-ul primariei Buhusi:
      “Art.12 alin.(2) In cazul aparitiei unor diferente intre cantitatea inregistrata pe apometrul general si suma cantitatilor inregistrate pe apometrele individuale sau cele stabilite in pausal, diferentele vor fi repartizate fiecarui utilizator alimentat din bransamentul comun, astfel:
      a) daca cantitatea inregistrata pe apometrul de bransament este mai mare decat suma cantitatilor individuale stabilite conform alin. (1), se va calcula un coeficient de corectie care va fi aplicat fiecarui utilizator. Coeficientul de corectie se va determina prin raportul dintre cantitatea totala inregistrata pe apometrul de bransament si suma cantitatilor individuale (stabilite contorizat sau pausal);
      b) daca cantitatea inregistrata pe apometrul de bransament este mai mica decat suma cantitatilor individuale stabilite conform alin. (1), cantitatea facturata utilizatorilor contorizati va fi cea inregistrata pe contorii individuali, iar pentru utilizatorii facturati in pausal cantitatea urmeaza a fi corectata cu un coeficient de corectie subunitar, rezultat prin impartirea diferentei dintre cantitatea inregistrata pe contorul general si suma cantitatilor utilizatorilor contorizati la suma consumurilor individuale stabilite in sistem pausal”
      Cu deosebita stima, tin sa va atrag atentia ca prin aceasta clauza contractuala s-a deschis calea arbitrariului in privinta stabilirii corecte a consumului de apa individual, astfel ca ne vom trezi cu facturi in care pe langa consumul nostru de apa va trebui sa platim si un coeficient de corectie, ca rezultat fie al pierderilor de pe coloanele de apa ale blocului, fie al pierderilor din garniturile apometrului de bransament al blocului, fie chiar a defectiunilor acelui apometru, etc. Cu ce suntem noi datori sa platim aceste pierderi daca avem coloane separate de apa (fata de cea a blocului) si, in plus, suntem si contorizati? Apometrele noastre sunt bune numai cand ar inregistra chipurile mai mult?
      Mentionez ca am cerut lamuriri si de la fosta Gospodarie Oraseneasca si mi-au spus ca de acum s-au schimbat regulile si ca asa lucreaza cei de la Bacau. Cum adica? Introducand o clauza prin care noi trebuie sa suportam toate pierderile lor si ei sa-si asume doar castigurile? (in drept, parca asa ceva se cheama “clauza leonina” = clauza nula).
      Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi acest prea lung comentariu, cu speranta ca ne veti putea lamuri in aceasta problema, atat pe mine, cat si pe alti Buhuseni.
      P.S. Am dat acest replay pentru ca ati adus in discutie problema reabilitarii retelei de apa si canal in orasul nostru.

  3. Spectacolul de anul acesta al Zilelor Buhusiului a fost amanat pentru a fi preantampinate unele puncte de vedere potrivit carora cheltuielile presupuse ar fi fost impovaratoare pentru bugetul local. In niciun caz faptul nu este culpabil pentru primar, dimpotriva. Primarul Ionel Turcea nu s-a impotrivit niciodata organizarii acestor spectacole pe care si le doresc o majoritate de cetateni. Sunt momente sarbatoresti infrumusetate de participarea unor artisti prestigiosi, pe care buhusenii si le pot oferi, fara a fi nevoiti sa-si intoarca buzunarele pe dos. Chiar daca se intersecteaza cu forfota balciului, Zilele Buhusiului redau orasului o atmosfera dinamica, inveselitoare si, fara indoiala ca edilul Turcea nu are nicio clipa gandul impiedicarii niciunui spectacol pe care cetatenii si-l doresc. Poate ca dintr-o exagerata rea credinta unii si-au format deprinderea de a atribui tot ce se intampla rau unuia si aceluiasi om : primarul !

  4. Ar fi bine daca s-ar face ceva pentru sectia de psihiatrie a spitalului buhusi in sensul acordarii dreptului de a pregati mancarea pentru acesti nefericiti ai soartei de catre maicutele de la ciolpani .sunt femei cu frica de dumnezeu care nu si-ar bate joc de ei.”mari” producatori si procesatori de carne din oras duc acolo ca praznic sau donatie animale sau pasari care si-au cam dat duhul.
    trebuie sa ai inima pentru acele suflete si nu sa le duci ceva ce daca ar consuma ar sucomba si cainii.
    Probabil fiind in administrarea primariei buhusi aceasta sectie ,de consilieri ar depinde aceasta chestie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here