Primăria Buhuși reduce salariile și trimite o parte din angajați în șomaj tehnic

3.908

În contextul pandemiei COVID-19, Primăria Buhuși își ia măsuri de precauție unice în județul Bacău și în regiune pentru a nu pune presiune pe bugetul localității.

Personalului a cărui activitate a fost suspendată în această perioadă, cum ar fi cel de la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan”, Biblioteca Orășenească „George Bacovia”, Sala Polivalentă, Clubul Sportiv Orășenesc Buhuși și Centrul de Servicii Comunitare, vor intra în șomaj tehnic. 

Ceilalți angajați vor avea reducere cu 25% a salariului și, implicit, a programului de lucru de la 8 la 6 ore pe zi.

Nivelul încasărilor, mai mici cu aproximativ 75%, coroborat cu cheltuielile necesare combanerii noului Coronavirus, au dus la luarea acestei decizii dificile.

Excepție de la această decizie fac polițiștii locali, pompierii și lucrătorii de la ADPP și Spații Verzi.

„Încă de la declararea stării de urgență, la nivelul Primăriei Buhuși, am luat o serie de măsuri pentru securitatea și sănătatea atât a angajaților cât și a cetățenilor. Accesul în clăridile publice a fost limitat și am introdus programul de lucru prin rotație sau telemuncă. La această dată, întrucât bugetul local este afectat de nivelul scăzut al încasărilor și de cheltuielile neprevăzute generate de pandemia COVID-19, se impun și alte măsuri. Îmi doresc să depășim cât mai repede această perioadă, iar lucrurile să revină la normal.” – a declarat primarul Vasile Zaharia pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

 1. După ce ați aprobat salarii nesimțite acum veniți si ne spuneți ca vor intra in șomaj tehnic câțva salariați iar ceilalți angajați vor avea salariul taiat cu 25%?
  Apropo, sunt angajați sunt la sala polivalenta? Eu am venit de afară anul trecut si sala era o ruină! Îmi puteți spune ?
  Soluția nu este asta!
  RESTRUCTURARE LA SANGE! ASTA E SOLUTIA!
  1. Lăsați pe cei care muncesc cu adevărat cu salariile netăiate!
  2. Dați afară incompetenții și lingăii ! (pilele angajate in ultimii ani pe bani – pe care i-ați obligat să meargă cu autobuzele la mitingurile PSD)
  3. Chiar daca nu ar fi aceasta pandemie odată si odată tot aici se va ajunge!
  4. Ați auzit de digitalizare și informatizare? Eficientizare?
  5. In primărie in ultimii ani (pe vremea PSD-ului lui Dragnea) s-au făcut zeci de angajări pe bani!
  6. In primărie sunt numai neamuri, cumetri, fini, amante, etc, majoritatea plimbând o hârtie de colo colo!
  Respect pentru cei care muncesc cu adevărat! În fiecare birou sunt 1-2 care muncesc și își merită salariul iar restul cam vre-o 40% sunt …..cei de la punctul 6.

  Asta trebuie să facă un primar! Primar pentru câteva luni sper..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here