Prima suspiciune de Coronavirus la Buhuși! Pacienta a fost transportată cu izoleta la Bacău

16.204

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși a anunțat pe pagina de Facebook că o fetiță de 14 ani s-a prezentat la Urgențe cu simptomatologie specifică virusului COVID-19.

În această dimineață, la ora 01:20, o fată de 14 ani a ajuns la Compartimentul Primiri Urgențe împreună cu fratele ei de 21 de ani. Întreaga familie se afla în autoizolare la domiciliu din data de 24 februarie întrucât cu toții au locuit în Milano, Italia. Aceștia au venit recent în țară cu avionul.

Pacienta a fost asimptomatica până astăzi, când s-a prezentat la Spital cu febră 39,2 °C

Conform comunicatului, pacientei i s-a aplicat tratamentul specific, respectiv antitermice și a fost izolată în salonul special destinat acestui scop din cadrul C.P.U. Buhusi.

S-a luat legatura cu centrul de permanență al D.S.P. Bacău, după care a fost anuntată Ambulanța prin serviciul de urgență 112. Pacienta a fost preluată cu izoleta și transportată la sectia de Boli Infecțioase copii a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

În toate spatiile prin care a trecut pacienta au fost efectuate operațiuni de dezinfecție, conform procedurilor interne, iar personalul s-a protejat cu echipamentul de protecție pe care îl impune aceasta situație, se mai arată în comunicatul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși.

Vom reveni cu detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here