PREVIZIBIL: Candidatura lui Ionel Turcea la funcția de primar a fost respinsă

4.701

Astăzi a fost depusă prima candidatură pentru funcția de primar al orașului Buhuși: Ionel Turcea, din partea Partidului Pro România.

Domnul Ionel Turcea a ocupat funcția de primar al orașului Buhuși timp de patru legislaturi, în perioada 2000-2016. În decembrie 2015, Agenția Națională de Integritate a emis o decizie prin care l-a declarat pe Turcea incompatibil pentru că în perioada 2 august 2012 – 06 aprilie 2015 a deținut simultan funcția de primar al orașului Buhuși și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Orășenesc Buhuși, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Ulterior, fostul primar a contestat decizia la Curtea de Apel Bacău, aceasta din urmă dându-i dreptate fostului edil. Agenția Națională de Integritate a apelat sentința Curții de Apel Bacău la Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia Î.C.C.J., nr. 2546/15.05.2019, este definitivă și stabilește că Ionel Turcea este incompatibil.

Ionel Turcea a fost primul potențial candidat la alegerile locale din 27 septembrie 2020 care și-a depus candidatura pentru funcția de primar, astăzi, 10 august 2020.

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 4 Buhuși, a decis REPINGEREA candidaturii lui Ionel Turcea, motivând că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010, aceasta nu poate ocupa o funcție sau demnitate publică timp  3 ani de la data rămânerea definitive a raportului de evaluare, respectiv data de 15 mai 2019.

Decizia luată astăzi de Biroul de Electoral de Circumstripție nr. 4 Buhuși poate fi contestată în termen de 24 de ore de la afișare.

Descarcă documentul (PDF, 43KB)

Reamintim că fostul primar al orașului Buhuși, Ionel Turcea, mai are și o condamnare definitivă la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese pentru 4 fapte comise din fotoliul de primar. Printre ele, semnarea autorizației de funcționare șşi profil de activitate pentru firma SC Eficient SRL și decontarea unei facturi de 700 de lei către aceeași firmă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here