Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, în vizită pe șantierele din Buhuși alături de primarul Vasile Zaharia

2.367

Sorin Brașoveanu, Președintele CJ Bacău, a efectuat o vizită de lucru pe șantierele din Buhuși, alături de primarul Vasile Zaharia, pentru a vedea stadiul lucrărilor.  

Aceștia au fost pe șantierele de la Școala nr. 2, Spitalul Orășenesc Buhuși și pe strada Bodești.

Școala nr. 2 beneficiează de investiții majore prin proiectul guvernamental „Reabilitare, modernizare și dotare școala gimnazială nr.2 din orașul Buhuși, județul Bacău”. Valoarea totală este de 2.700.279,00 lei și cuprinde o modernizare totală a școlii. Instalații electrice și sanitare refăcute, izolație termică, geamuri noi, sistem de încălzire nou, acoperiș și tarket în sălile de clasă. În curtea Școlii nr. 2 va fi construită o Grădiniță cu patru săli de grupă, tot din fonduri de la Guvern, prin PDNL 2.

Spitalul Orășenesc Buhuși se află într-un amplu proces de modernizare și putem spune că vă avea o „nouă față”. Este vorba despre o investiție din fonduri europene de peste 1.3 milioane de euro pentru reabilitarea termică prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum și lucraăi de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calitătii aerului interior.

Și strada Bodești începe să prindă contur. Locuitorii din zonă au suferit zeci de ani din cauza lipsei asfaltului și a defecțiunilor cauzate de conductele de apă vechi, dar calvarul se apropie de final. Conductele de apă au fost înlocuite încă de anul trecut, iar carosabilul este în lucru. Zona modernizată se intinde de la Mocani până la intersecția cu strada Orbic, lângă Lac.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here