Premiu important pentru „Acasă, My home”, filmul de debut al lui Radu Ciorniciuc, la Sundance, SUA

2.128

„Acasă, My home”, filmul de debut al regizorului buhușean Radu Ciorniciuc, a avut premiera mondială pe 26 ianuarie în cadrul competiției internaționale de film documentar a celui mai important festival independent din SUA, Sundance Film Festival, care are loc în perioada 23 ianuarie – 2 februarie 2020.

În urma decernării premiilor festivalului, Acasă, My home a câștigat Premiul pentru cea mai bună imagine la Sundance Film Festival!

„Acasă” este primul documentar românesc selectat în competiția acestui festival, iar pentru trei dintre cele cinci proiecții programate în cadrul Sundance Film Festival, biletele au fost epuizate cu o săptămână înainte.

„Acasa” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România.

„Felicitări echipei și mulțumim din suflet juriului! Suntem bucuroși și recunoscători că munca noastră de patru ani a fost răsplătită cu unul dintre cele mai importante premii din festival.” – a postat Radu Ciorniciuc pe Facebook.

sursa: Facebook Acasă :: the film

2 COMENTARII

  1. Sunt mândru, ca un buhusean de al meu, fiul unor prieteni( și de ai ai mei), a ajuns atât de departe. În domeniul filmului, un premiu internațional, înseamnă “DEPARTE” . Urmează cealaltă etapa: FOARTE DEPARTE…Mult succes în drumul spre FOARTE DEPARTE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here