Premiera chirurgicala buhuseana

2.188

În urma cu putin timp, semnalam faptul ca eterna domnisoara a târgului Buhusi, cea mai curtata fiinta de genul feminin a asezarii, Fata cu ulciorul, a suferit de pe urma actiunii unor vandali, ramânând doar cu niste fragmente amarâte din mâna stânga. Este vorba, ati înteles, despre statuia astfel denumita, care, de zeci de ani ofera buhusenilor apa printr-un ulcior pe care-l tine în mâna dreapta. Printre cei deranjati de patania domnisoarei s-a numarat si Pusa Teslaru, actrita a Teatrului National, fiica lui Vasile Teslaru, sculptorul care a realizat statuia amintita.


Apelul nostru – care invoca si un grabnic transplant de mâna – nu a ramas fara ecou. Peste numai doua zile, specialistii în chirurgie plastica, domeniul statui, au diagnosticat betesugul si au pornit la treaba. Noi, care avem mare încredere în orice administratie locala, credeam ca va fi asteptat un nefericit accident mortal al unei statui asemanatoare, pentru a realiza transplantul.

Iata ca, într-un timp record, bratul a fost creat în laboratoarele tehnice de specialitate ale locului si domnisoara arata ca noua. Mai mult, s-a procedat si la o revigorare a „vestimentatiei”, cu ajutorul unei pelicule de bronz. Domnisoara arata de parca ar fi gata de o întâlnire romantica. Asadar, daca mai sunt administratii locale care au de reparat domnisoare, acestea pot apela cu încredere la buhuseni.

Ion Fercu – desteptarea.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here