(Post)electorale de post

2.326

Pentru cei care nu traiesc, din cauza saraciei, mereu in post, de astazi incepe postul sfintilor apostoli Petru si Pavel. Crestini cum suntem, ne-am gândit ca n-ar fi rau sa le oferim, si acestora, niste (post)electorale de post… Va avertizam: dupa lectura, nu injurati, nu ne blestemati, nu continuati sa complotati impotriva noastra. E pacat; suntem in post…
Sesizez Protectia Copilului. Ronaldo, transferat la Real Madrid, va câstiga aproape 25.ooo de euro pe zi. In urma cu vreo 20 de ani, Sfintul Parinte, referindu-se la salariul unui fotbalist care era de vreo zece ori mai mic decât al lui Ronaldo, spunea: „Iisus a redat vazul orbilor fara sa pretinda bani, altii au inventat insulina sau fac transplanturi de organe si mor în mizerie, iar un fotbalist poate sa câstige atâtia bani pentru ca suteaza într-un balon?”. Mi-ar fi placut ca Sfântul Parinte sa poata comenta astazi salariul indecent pe care-l va primi un euroiparlamentar care profaneaza nonsalant limba româna cu „succesuri”, „…eu nu vorbeste cu intelectualii” sau „Emil Boc editeaza perfect câteva fraze”. Apropo de Elena Basescu. Sesizez Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, din cauza relelor tratamente aplicate de catre tatal sau, Traian Basescu, masterul care si-a aruncat copila in vâltoarea unei unei competitii care a acoperit-o de mila si sarcasmul natiei. Nu se poate ca tatal sa nu fi observat ca fiica sa are gripate rotitele intelectuale fundamentale, ca nu se ridica, prin cultura generala si gramatica personala, la nivelul unui gimnazist silitor.
Telegondolierii votului. E reala. In ziua votului, un autocar a cules de prin Buhusi fiinte doritoare de turism electoral. S-a votat in Piatra Neamt. Oferta: o friptura stropita cu vin de restaurant si o plimbare de vis cu telegondola pynaltista. Au votat, au admirat Pietricica din telegondola, au mâncat trei mici asezonati c-o bere. Bai istea, a zis un gondolier al cerului, da’ ziceati de-o fripturica fierbinte stinsa cu suc de struguri innobilat de crâsma cu staif. Vedeti, poate ma duc si ciripesc despre turismul electoral… Ha, ha, ha, a glasuit ghidul de partid si de stat, te autodenunti? N-ai decât… Sa nu uit: daca vor indrazni unii si altii sa ma ancheteze ca martor al ispravilor telegondolierilor, le spun de pe acum, aidoma celuilalt euroiparlamentar care va iesi in lume cu gramatica sa infractionala, Gigi Becali: „Am glumit!” Cu glume din astea, am inteles, poti culege simpatia neamului nostru sensibil la humorul de multe karate(sic!).
Vis de goldcvartet. vadim, gigi, eba: triunghiul de aur al comediei politice românesti (post)decembriste. Ce ne puteam dori mai mult de la acest vot? m-a intrebat un amic. Un cvartet, am zis eu. Un cvartet de aur: vadim, gigi, eba, marean; nu neaparat in aceasta ordine. O comedie fara marean este un fel de napoton fara utilizatorul proverbial, o turma de behehe fara admirator in catuse sau o fraza fara boc-editare.
…A, sper ca n-ati uitat: suntem in post… De ce v-ati apucat de injurat/blestemat/complotat? Ati uitat de bunul crestin despre care ziceati ca locuieste in Dumneavoastra?

Ion Fercu

desteptarea.ro

2 COMENTARII

  1. Nu stiu de ce spui ca se da dupa trend. Dl. Fercu este un om apolitic, având procese pe rol si cu actualul si cu fostul primar. În afara de asta, îsi permite sa scrie articolul asta unde spune direct “Traian Basescu este tâmpit.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here