Podul marilor pericole, al nepasarii

4.326

În urma cu putin timp, un tanar politist din comuna Costisa-Neamt si-a tras un glont în tampla si, din pacate, dupa ce a primit toate îngrijirile medicale, a murit. Politistul circula cu autoturismul de serviciu pe soseaua Blagesti-Buhusi, una dintre cele mai nenorocite sosele, daca luam drept criteriu numarul/marimea gropilor din asfalt. Si podul aruncat peste canalul Bistrita este tot plin de gropi. Revenim asupra acestui subiect, întrucat un cititor ne întreaba, pe site-ul ziarului, de ce nu scriem si despre aceste gropi, care ar fi putut fi o cauza a accidentului în care a fost antrenat politistul. Am scris însa atatea articole despre aceste gropi si despre acest pod, încat, probabil, daca le-am pune unul peste altul, am acoperi multe dintre aceste gropi…
Stiut este ca politistul amintit s-a izbit cu autoturismul de balustrada podului, la jumatatea acestuia, dislocand-o, avariindu-si automobilul.
Dupa aceea, s-a împuscat. Partea avariata a balustradei se mai mentinea însa binisor pe pozitii. Am trecut zilele acestea peste acest pod. Niste „întreprinzatori” pragmatici au taiat/luat/furat aceasta zona de balustrada… Acum, de pe pod se deschide perspectiva unui hau de peste patru metri lungime, catre apele canalului.

Nimeni dintre cei care gestioneaza acest pod n-a dat niciun semn de viata, desi pe aici ar putea plonja oricand în canal oameni, animale, autoturisme… Balustrada opusa a podului este, de peste un an, si ea, lipsa pe o lungime de peste zece metri. Am mai scris si despre asta. Niste oameni cu frica lui Dumnezeu au înjghebat, în locul balustradei lipsa, niste gardulete de sarma ghimpata… Unii spun ca acest pod al marilor pericole este unul al rusinii, al nepasarii, al lipsei de bun simt. Credeti ca intereseaza pe cineva aceste aprecieri?
Ion Fercu – desteptarea.ro

6 COMENTARII

 1. pai gardienii sau mai nou politistii comuni200 lei sa se repare acea balustrada…….
  inchipitiva ca in miezul noptii trtece vreun betiv sau orice persoana si “din greseala”cade in Bistrita……….inutil sa se vorbeasca sau sa se scrie articole ca “un hau de 4 metri”.
  chiar nu se gandeste cineva,macar provizoriu ,sa protejeze aceasta lipsa de balustrada..!?
  Domnule .reporter, VORE NU SANT DE AJUNS…Se sta prea confortabil in fotoliile primariilor din Romania…..
  Cine este vinovat de avarierea autoturismului politiei..sa fie vina conducatorului politist?
  Ganditi-va ca o masina sau mai multe masini a politiei trebuie sa se angajeze intro urmarire a unui infractor..Ce face? trebuie sa protejeze vehicolul din dotare sau sa lase infractorul sa scape?
  Sa fim seriosi…………reparati strazile domnilor primari.sau schimbati fotoliile de prin primarii !

 2. iar pentru furtul de fier vechi(in cazul de fata balustrada)se pot depista ffffff usor.
  in centrele de racoltare a fierului vechi cei care vor vinde trebuiesc sa fie legitimati !

 3. dupa cate stiu acel drum este unul comunal, deci trebuie de vazut de care parte este podul, a comunei blagesti sau a orasului buhusi. dar de retinut este faptul ca in romania nu intereseaza pe nimeni siguranta cetateanului, a celui care plateste taxe statului pt ai crea siguranta si liniste, conditii decente te trai. romanii sunt niste vaci bune de muls si niste boi care isi platesc toate darile catre stat de frica si din bun simt. atata timp cat la conducerea tarii sunt cei mai mari hoti nu putem sa ne asteptam ca in romania treburile sa mearga inainte si bine ci numai inapoi spre epoca de piatra.

 4. mdea… eu zic asa…toti buhusenii sa iasa din oras, sa plece in  alta parte…si apoi o bomba mare, doar asa nu vor mai fi probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here