Pe 3 decembrie marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

8.215

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în prezent, aproximativ 650 milioane de persoane (10% din populația lumii) trăiesc cu un handicap. Între misiunile OMS, se regăsește și îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele cu handicap, prin eforturi naționale, regionale și globale.

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Ziua Internațonală a Persoanelor cu Dizablități  reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.

Primăria Orașului Buhuși, Consiliul Local Buhuși, împreuna cu D.G.A.S.P.C Bacău vă asteaptă pe 3 decembrie 2014, ora 17:00 în fața Casei de Cultură a lansa peste 100 de lampioane, ca simbol al speranței.

lampioane

1 COMENTARIU

  1. mai degraba ar intreprinde vreun demers senatorii alesi in colegiul nostru ca sa nu mai prezentam copiii cu handicap grav ,in fiecare an,in fata comisiei de evaluare pentru acordarea gradului de handicap.ma refer la cei cu autism infantil,pentru care medicina nu a gasit absolut nici un tratament prin care aceasta boala sa fie vindecata sau ameliorata.la ce sa umbli de nebun prin ambulatoriu de specialitate(unde este doar un singur medic neuropsihiatru),psihologi,medici de familie,anchete sociale,trasee educationale ,fise sintetice si alte tampenii stufoase cand acel copil nu se va insanatosi ca sa-l poti reda societatii.toata tampenia asta pe care parintii trebuie sa o faca in fiecare an presupune multi nervi,timp pierdut si foarte multi bani cheltuiti !!!!asta ar trebui sa faca stimabilii carora le-am dat votul,nu sa cante din nai pe banii nostri!!!!nu vad rostul lampioanelor,sigur acestea nu sensibilizeaza pe nimeni.(sau daca ar face-o ar fi doar de fatada).acestea sunt adevaratele probleme ale persoanelor cu handicap pe care bineinteles nu are cine sa le rezolve.DGASPC BACAU sa faca ceva in sensul acesta ca lampioane are cine lansa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here