Părintele Vasile Ilisei a murit în urma arsurilor din incendiul de acum 2 zile

20.357

Pe 26 ianuarie a publicat o știre referitoare la un incendiu de pe strada Libertății în urmă căruia un bărbat a suferit arsuri pe cca. 60% din corp. Surse din cadrul ISUJ spun că incendiul ar fi fost provocat de victimă, care ar fi încercat să aprindă focul cu o substanță puternic inflamabilă.

Bărbatul respectiv era un cunoscut al comunității, părintele Vasile Ilisei, în vârstă de 78 de ani.

Din păcate, rănile provocate de deflagrație i-au fost fatale, părintele Ilisei stingându-se din viață în această după-amiază.

Dumnezeu să-l ierte!

Părintele Vasile Ilisei a trecut la Domnul marți, 28 ianuarie 2020.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus joi după amiază în biserica „Sfântul Gheorghe” Orbic din Buhuși, iar slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă 1 februarie 2020.

Părintele Vasile Ilisei s-a născut la data de 1 noiembrie 1941, în localitatea Buhuși,jud. Bacău, într-o familie de foarte buni credincioşi, Vasile şi Elena Ilisei. Tatăl său, un om sfătos şi un adevărat izvor de înţelepciune, iar mama sa, prin credinţa şi cuminţenia sa, un exemplu de soţie şi mamă creştină.

După absolvirea Seminarului Teologic de la M-rea Neamţ, a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1965, cu teza de licenţă „A doua călătorie misionară a Sfântului Apostol Pavel și activitatea sa în Corint”.

S-a căsătorit pe data de 9 octombrie 1965, cu domnişoara Mariana Mihailescu,iar la 1.11.1965 a fost numit preot paroh la parohia „Sf. Nicolae” din Butnărești,com. Secuieni, jud. Neamţ, unde a păstorit până în anul 1973, după care a fost transferat la cerere la Parohia Sf. Gheorghe Orbic unde a slujit până la pensionarea sa, la data de 1 noiembrie 2010.

În timpul păstoririi sale, după cutremurul din 4 martie 1977 biserica a fost renovată,pictura a fost primenită/spălată, iar în 1985 a fost tencuită în exterior în praf de piatră.În anul 1990 a fost construită casa de prăznuire.

Atât biserica cât și casa de prăznuire au fost sfințite la data de 5 noiembrie 2000 de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim,pe atunci arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului.

Pentru activitatea sa pastoral-misionară i s-a acordat distincţia bisericească de iconom stavrofor.

Părintele Vasile şi preoteasa Mariana au doi copii: un băiat,preot Laurențiu, slujitor la Parohia Izvoare, Bacău și fiica Laura Vasilica.

După pensionarea sa din anul 2010, părintele Vasile a slujit/îmbisericit, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Biserica „Sf. Gheorghe” Orbic din Buhuși, până la adormirea sa întru Domnul.

Adresăm membrilor familiei și fiilor duhovnicești ai părintelui Vasile condoleanțe, rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul slujitorului Său în Împărăția Sa cea veșnică.

Dumnezeu să îl odihnească în pace şi cu drepţii să îl numere pe părintele Vasile,fratele nostru!!

Pr. Paroh Gheorghe Bârjovanu

 

foto: Facebook Parohia Orbic

 

4 COMENTARII

  1. Am crescut și am copilărit vecin cu el, pe Libertății. Pot spune ca este preotul copilăriei mele, chiar dacă el a fost ortodox și eu sunt catolic. A fost un om excepțional, blând, un bun sfătuitor, mai mereu vesel și pus pe glume cu noi copii.
    Asa l-am văzut eu în copilărie și tinerete.
    S-a dus “nenea părintele”.
    Odihna veșnică sa aibă, și dacă a greșit…Dumnezeu să-l ierte.

  2. A fost preotul copilariei mele.mergeam la slujba in fiecare duminica si ascultam cu sfintenie fiecare cuvant.la dansul ma spovedeam.era un om minunat dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

  3. Dumnezeu sa-l ierte . A fost parintele care m-a cununat. A fost var cu mama mea Eugenia Ilisei. Părinte cu har si înțelepciune . Prieten bun cu tatăl meu Victor Bohotineanu căsătorit apoi cu Eugenia Bohotineanu fosta ilisei care a murit la 51 ani. Condoleanțe familiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here