Parchetul analizeaza cazul copiilor din cotet

3.119

In articolul nostru de saptamâna trecuta, „Copiii, folositi mizerabil in campania electorala”, notam ca mai multe televiziuni au filmat, in miez de noapte, intr-un cotet, niste copii care ar trai in acel mediu zoo. Atunci, Mihaela Hudici, consilier superior la Autoritatea Tutelara, ne-a spus: „I-au folosit pe copii. I-au obligat/ademenit sa intre intr-un cotet, in care, chipurile, ar adormi ei. Dar ei n-au fost niciodata in acest cotet pâna acum, când au fost dusi acolo pentru a fi filmati. Bunicul Alec recunoaste asta. Zice ca a acceptat televiziunile, pe care nu el le-a chemat, pentru ca poate o sa primeasca acum, de alegeri, ceva ajutoare”. Cert este ca in zona se afla si unul dintre candidatii unui partid la functia de consilier.

Noi n-am acuzat televiziunile, dar ni se pare nefiresc faptul ca doar cu numai câteva zile inainte de alegeri, pentru a acuza administratia locala (care chiar ca n-are nicio vina, in situatia in care un proprietar isi demoleaza casa pentru a vinde materialele rezultate.) Avem si declaratia lui Alec Constantin, bunicul-tutore al copiilor: „Subsemnatul, Alec Constantin, domiciliat in orasul Buhusi, str. Marginea, nr. 68, jud. Bacau, declar urmatoarele: In ziua de 4 iunie 2012, in jurul orei 23.30, au sosit la mine acasa, fara ca eu sa am cunostinta, mai multe persoane de la televiziuni care au filmat locuinta si pe cei trei nepoti ai mei. La sosirea lor, copiii erau in casa, dormeau in pat. Doi dintre copii au fost sculati si filmati de catre acestia in cotet, la sugestia lor. Declar ca niciodata eu, nici sotia mea nu i-am neglijat. Nu au dormit niciodata in cotet. Ei au stat alaturi de noi in casa si i-am ingrijit corespunzator. Consider ca a fost o greseala din partea mea ca am permis celor de la televiziune sa-mi manipuleze nepotii, sa fie filmati si fotografiati in situatii jenante si-mi iau raspunderea ca nu voi mai permite ca nepotii mei sa mai fie expusi la astfel de fapte. Aceasta imi este declaratia, pe care o sustin si o semnez”.

Alina Iftodi, purtatorul de cuvânt al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, ne-a spus: „Institutia noastra a depus plângere la Parchetul de pe lânga Judecatoria Buhusi, pentru tragerea la raspundere a tutorelui, bunicul Alec Constantin, acuzat de rele tratamente aplicate minorului. La rândul sau, daca a fost influentat de cineva, acesta se poate indrepta impotriva acestuia/acestora. Ne pare rau daca a cazut in cursa unora sau a altora, dar drepturile copilului trebuie respectate”.

Ion Fercu

desteptarea.ro

7 COMENTARII

  1. Sper  ca acest caz sa nu fie lasat sa treaca de la sine.As vrea sa-i vad si pe cei care au organizat asta anchetati si trasi la raspundere. Sper sa nu asdtept in zadar. Cei ce au profitat de acei copii ca sa-si faca campanie trebuiesc pedepsiti. Nu-i lasati sa scape. Veti la fel de vinovati…….

  2. Nu vad de ce acest caz ar fi o noutate, doar nu este singurul caz de neglijenta grava din tara. Acesta este sistemul social din Romania si sa le fie rusine celor care se ascund in spatele unor functii cu titulaturi nobile si inalte, precum “consilier superior” dar in viata lor nu au pasit in afara institutiei in care lucreaza pentru a se interesa intr-adevar de soarta copiilor abuzati sau neglijati din zona. In al doilea rand ma surprinde cat de corecta si plina de neologisme este declaratia, asumata si semnata de bunic, cand toata lumea cunoaste modul simplu in care se exprima batranii. Exemplu clasic de musamalizare, cu declaratii dictate, cu domnite care se bucura de salarii generoase pentru statul pe scaun si cu lipsa de interes si de implicare sociala nu doar a autoritatilor ci si a celor din jur. RUSINE! 

  3. primaru se ingrijoreaza de hotelu lui care trebuie term si de vila si terenurile lui nu situatia oamenilor….stati linistiti oameni buni ca tot oameni de rind le va da o mina de ajutor nu autoritatile …….da ei fac ceva dar sa ea copii atat sa scape…

  4. tot un om cu suflet si cu credinta in dumnezeu si care cunoaste lipsurile acesti oameni o sai ajute..nu primaru nu autoritatile..ei au zis ca sa faca bunici dar bunicu copiilor e operat de 4 ori la stomac bunica copiilor e operata la picioare de bataturi ..ginditiva oameni buni ca copii au ala mai mare 14 ani mijlociu 13 si micu 10 pina la aceasta etate bunici ea crescut ca mamasa dumnezeu so erte era cu capu..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here