Ofensiva impotriva gropilor

3.522

Buhusenii au mai reabilitat o strada aflata în mare suferinta. Pe strada Mihai Eminescu, nu doar asfaltul, trotuarele si bordurile au fost înnoite, ci si reteaua de aductiune a apei potabile au cunoscut bucuria refacerii. Au fost refacute racordurile instalatiei de apa potabila spre toate blocurile si gospodariile strazii. Durata de executie a fost destul de redusa, daca raportam aceasta lucrare la altele desfasurate în ritm de melc lenes. Valoarea investitiei a fost de sapte miliarde de lei vechi. Sursa de finantare a fost asigurata exclusiv din veniturile primariei buhusene. Strada Mihai Eminescu este, dupa strada Orbic si strada 1 Mai, cea de a treia reabilitata în ultimele luni. Au mai fost efectuate reparatii curente si pe alte strazi. La orizont, alte strazi asteapta derularea unor asemenea proiecte de reabilitare. Orizontul strazii Ion Borcea, unde au început lucrarile de realizare a retelei de canalizare, pare a fi cel mai apropiat, cred locuitorii acestei zone. Ofensiva împotriva gropilor are deocamdata victorii.

 

(I.F.) desteptarea.ro

9 COMENTARII

 1. Baa, da’ si voi fraieri… ce treaba are Teslaru sau altul cu strada atat timp cat TOTI ne folosim de ea?!Unde nu si-ar face cate unul din asta casa pe fiecare strada , sa le avem asfaltate pe toate!!

 2. Oare care strada o fi mai distrusa ? Ion Borcea ? ( care de fapt e o fundatura , nu e strada cu trafic) sau str. Ceahlau . Vine iarna…locuitorii din cartierul Cornisa nu au sa poata urca dealul de pe str. Primaverii si au sa ocoleasca toti pe str. Ceahlau. Dar .. str. M. Eminescu si Ion Borcea sint strazi prioritare. Felicitari primarului pentru alegerea facuta.

 3. E bine ca avem despre ce discuta. Adevarul este ca in vara asta s-a facut ceva in privinta strazilor. Ca s-a inceput de ici, ca se continua dincolo, n-are importanta. Important este sa se faca. Ce-a facut primarul? A inceput de la un capat si va continua. S-a facut 1 Mai, Balcescu, Tineretului, Eminescu si va continua cu Davila, Ceahlau si celelalte.
  Ceva nu inteleg. Daca nu se face, nu e bine, daca se face, iar nu e bine, cum vreti sa se faca? Sa stiti ca atunci cand se aproba fondurile se prezinta un proiect in care este prezentata frecventa masinilor ce folosesc strada respectiva.
  Mi-aduc aminte cu tristete de bancul acela de pe timpul comunistilor care zicea ca “sa te fereasca Dumnezeu de fumul Beiusului, noroiul Husului si barfa Buhusului”. Se vede treaba ca Fabrica de negru de fum de la Beius a falimentat si fumul s-a dus, ca Husul a accesat fonduri europene si si-au asfaltat strazile si au scapat de noroi, mai greu e la noi, ca de barfa nu scapi nici cu fonduri, nici cu falimente, doar cu educatie. Sa auzim de bine!

 4. Strada Ion Borcea este, din cate stiu, strada care incepe de la vechiul sediu al politiei si duce catre scarile care fac legatura cu piata de jos. In urma comentariilor dvs. mi-ati strnit curiozitatea si m-am dus pe strada cu pricina. Am vazut si casa lui D.l Fercu, cred ca este cea de vizavi de casa lui d.l Pobereznic. N-are nimic iesit din comun. O casa obisnuita, cum se fac acuma si nu vad de ce atata invidie si ranchiuna. Este casa unui om care munceste de vre-o 35 de ani, un om care a scris peste zece carti, un jurnalist respectabil, care e problema? Mare lucru ca peste 25-30 de ani strda aceea sa nu se numeasca str Ioan Fercu.
  Acuma cu strada. N-am vazut ca s-ar fi pus o mana de asfalt. S-a facut canalizarea? Foarte bine. Nu vi se pare normal ca o strada care se afla in centrul orasului sa aiba canalizare? Apoi, strada respectiva, face parte dintr-un program mult mai amplu care se cheama “modernizarea cartierului de vest” si care pe fonduri europene se va pune in opera cat de curand.
  Eu zic sa facem demersuri ca proiectele demarate de Primaria Buhusi sa fie deblocate de madam Udrea si sa fie puse in opera.
  Sa auzim de bine!

 5. Ceea ce nu mi se pare normal este ca dl. Fercu sa se vaite in toate articolele pe care le scrie ca strada lui nu e asfaltata. Domnia sa poate astepta asa cum asteapta toti ceilalti cetateni ai acestui oras sa calce pe teren drept. Sau nu?!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here