O pensionara, donatoare pentru bolnavii buhuseni

3.691

Maria Bogonos, pensionară buhuşeancă în vârstă de 84 de ani, a surprins plăcut lumea tâtgului, sponsorizând secţia de boli psihice a spitalului buhuşean cu o sumă de aproape o sută de milioane de lei vechi. A cumpărat mai întâi şase televizoare şi şase frigidere nou-nouţe, aduse la comandă, cu poşta specială. A ţinut apoi ca acestea să fie instalate imediat şi a verificat dacă totul este Ok. „Da, am fost în secţie, am văzut televizoarele instalate pe pereţi, am văzut frigiderele puse în prize, având mâncarea bolnavilor în ele. Am fost în fiecare salon şi m-am asigurat că totul este în ordine. După aceea, le-am dat bolnavilor ciorapi, papuci şi alte bunuri”, ne-a spus doamna Maria Bogonos. „Gestul doamnei Bogonos ne-a emoţionat şi pe noi, nu numai pe bolnavi. Şi când te gândeşti că este gestul unui pensionar…”, ne-a spus dr. Mouhannad Toron, managerul spitalului buhuşean. Am găsit-o pe Maria Bogonos chiar în spital, ca pacientă, de data aceasta. „Toată lumea se întreabă de ce am făcut acest gest normal. Pentru că sunt în vârstă, pentru că sunt bolnavă, pentru că am suferit mult în viaţă şi înţeleg suferinţa. Dumnezeu mi-a dat o pensie bună şi m-am gândit să-i mulţumesc şi în felul acesta, pentru asta. Apoi mai este ceva: îmi place să văd oameni fericiţi, măcar pentru câteva clipe. Mă refer mai ales la oamenii care au probleme de sănătate”, ne-a spus aceasta. Maria Bogonos este mama actriţei bucureştence Puşa Teslaru.

Ion Fercu

2 COMENTARII

  1. Aceste lucruri ar trebui cumparate de primarie din banii contribuabililor nu din sponsorizari. Saraca batrana daca a vazut ca in spital e saracie lucie a cumparat ea . Bravo ei si rusine administratorului spitalului!

  2. Asa intelege doamna Bogonos sa raspunda indiferentei orasului fata de fiica sa (buhuseanca, nu bucuresteanca), Maria Teslaru, actrita la Teatrul National din Bucuresti, care este tinuta de primar la poarta, daca il viziteaza, care pulseaza intr-un circuit de generozitati reciproce in manunchiul unor parveniti.
    Unii fura bani destinati dezvoltarii orasului Buhusi, altii fac donatii.
    Macar de ar ajunge aceste donatii acolo unde trebuie. In localitatea unde m-am stabilit eu si nicaieri in lumea fara atatia hoti veniti in cete compacte de prin comune, nu se doteaza spitale cu bani de la pensionari. In acest caz fondurile pentru aceste proiecte unde merg? E o mirare ca doamna, in loc sa ajute o persoana nevoiasa care are nevoie cu adevarat, a directionat banii sai spre o sursa care are buzunare adanci mai multe decat lucrari duse corespunzator si cinstit la capat (nu este vorba in niciun caz despre medici, ci despre cei care iau sub aripa chiar si spitalul ca sa inghita si din dreptul lui macar o farama).
    Cum se simt unii fata de Maria Teslaru pentru care nu au avut pana acum un minim respect, ca si fata de intreaga ei familie, daca e sa luam in considerare numai faptul ca de cativa ani primarul s-a uitat cu seninatate cum a cazut bucata cu bucata mana statuii Fata cu ulciorul, realizata de tatal artistei, Constantin Teslaru? Azi sar toti sa vorbeasca de bine pe mama artistei, si sa-i pomeneasca fiica, dar pana acum acestia au spus un singur cuvant despre Pusa Teslaru, o artista care face cinste orasului Buhusi?
    Doamne cati oportunisti, ipocriti si misei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here