O noua tehnica de chirurgie spinala pentru hernia de disc – Disectomie laser percutana a herniei de disc

4.008

mironStimati pacienti din Buhusi suferinzi de hernie de disc va informez ca exista o noua interventie chirurgicala, o procedura denumita si disectomie laser percutana a herniei de disc. Aceasta inseamna ca nu mai trebuie sa se faca o taietura cu bisturiul, in timpul operatiei. Se face doar o incizie mica, in zona de interventie, iar dupa aceea, prin acea incizie, se introduce o fibra cu laser, urmand sa se vaporizze cu cu fasciculul laser discul, in sine. Aceasta inseamna ca interventia dureaza in jur de 30 de minute. Cea mai importanta deosebire dintre interventia chirurgicala clasica si aceasta noua modalitate de operatie este ca nu mai exista, in urma acesteia, o rana deschisa. Pacientul se poate externa chiar in ziua in care a avut loc interventia si nu mai are nevoie de o perioada de recuperare, de cateva luni. Singura restrictie este legata de miscarile bruste, la nivelul sirei spinarii, pe care pacientul trebuie sa le evite, cam o saptamana dupa operatie. Deci, este o interventie foarte usoara. Cel operat se poate misca normal chiar din ziua operatiei si se poate intoarce la munca, in aproximativ doua saptamani de la interventie. E un foarte mare avantaj pentru pacient, sa nu stea mult timp in spital. Operatia nu este periculoasa. Este mult mai putin periculoasa, decat in cazul metodei clasice.

Nu este nevoie de intubatie orotraheala, nu este nevoie de rahianestezie, practic, este o interventie, asa-zisa: one day surgery, deci chirurgie de o zi.

Aceasta noua interventie miniinvaziva se face la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara de catre domnul dr. Horia Ples – seful Sectiei de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.

Stimati pacienti din Buhusi cu dureri de spate si picioare va recomand aceasta noua metoda de tratament atunci cand tratamentul conservator al herniei de disc nu mai este eficace.

Dr. Miron Ioan medic primar de familie si doctor in stiinte medicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here