O nouă manifestare națională de prestigiu

873

Spitalul „Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși organizează ediția a III-a a manifestării ,,Rolul spitalelor județene, municipale, orășenești, mono-specialitate în îmbunătățirea calității actului medical; prezent și perspective”, în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate,  Universitatea de Medicină şi Farmacie  ,,Grigore T. Popa” Iaşi și Asociația Evaluatorilor de Servicii Medicale. Evenimentul va fi găzduit  de Casa de Cultură ,,Elisabeta Bostan” Buhuși, în zilele de 2-3 septembrie a.c.

Evenimentul va fi creditat de către Colegiul Medicilor,  Colegiul Farmaciștilor din România, Ordinul Asistenților Medicali, Ordinul Asistenților Sociali  și de către A.N.M.C.S.,  pentru evaluatorii de servicii de sănătate, pentru participanții cu prezență fizică.

,,Conferința se adresează profesioniștilor din sistemul medical românesc – reprezentanți ai C.A.S., D.S.P. și ai autorități tutelare, manageri de spitale, directori medicali, medici de toate specialitățile, farmaciști, bioingineri medicali, directori de îngrijiri, asistenți medicali, asistenți sociali, responsabili cu managementul calității din unitățile sanitare, evaluatori de servicii de sănătate și organizațiilor care reprezintă beneficiarii serviciilor de sănătate”, ne-a spus ing. Constantin Poiană, managerul spitalului buhușean. În cadrul evenimentului vor fi organizate module dedicate medicilor, farmaciștilor, bioinginerilor medicali, managementului calității, asistenților medicali, asistenților sociali, protecției datelor cu caracter personal etc. Va fi organizată o întâlnire, cu participarea managerilor de spitale, a Asociației Spitalelor Publice (A.S.P.), în care vor fi reiterate/ nuanțate obiectivele, rolul și scopul înființării acesteia: schimburi de experiență între spitale, atragerea de fonduri nerambursabile, încheierea de parteneriate între spitale, în beneficiul pacienților, uniformizarea serviciilor medicale etc.

Au confirmat prezența peste  700 de participanți. Printre aceștia se vor număra lideri ai unor instituții județene, naționale și locale, personalități ale vieții medicale,  peste  100 manageri de spitale din toată țara.  Primarul orașului, ing. Vasile Zaharia, spune: ,,Preocuparea Consiliului Local Buhuși pentru dezvoltarea bazei materiale a spitalului a fost una specială. Au fost vizate mai ales: aparatura, condițiile de cazare și hrana, medicamentele,  atragerea de medici pentru toate specialitățile, dar și investițiile pentru spital și ambulatoriu. Toate acestea, gestionate fericit împreună cu echipa managerială a instituției, au contribuit la recunoașterea unității medicale din Buhuși ca fiind un exemplu pentru unități similare din țară.  Organizarea  acestor manifestări a venit in mod firesc și ca o confirmare a ceea ce am enumerat mai înainte. Acest nou eveniment științific și profesional de anvergură națională ne onorează și ne determină să nu coborâm ștacheta calității actului medical. În fond, toate acestea sunt realizate pentru pacienți.  Importantă evenimentului este dată și de numărul mare al  personalităților științifice și administrative care și-au anunțat participarea la conferință. Considerăm că prin această manifestare am așezat orașul Buhuși pe harta medicinii naționale și ne dorim ca acest lucru să devină o permanență”.

Ion Fercu – desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here