O buhușeancă este Avocatul Elevilor

2.060

Milena-Placinta-637x360

Cu 20 de voturi pro si 2 impotriva, 7 buletine de vot fiind anulate, Consiliul Judetean al Elevilor a ales-o pe Milena Placinta, eleva a Colegiului „Ion Borcea” Buhusi, in functia de Avocat al Elevilor.

„Consider ca functia ma reprezinta, ne-a spus Milena, deoarece vreau sa lupt pentru promovarea si respectarea drepturilor elevului in scoala, in conformitate cu prevederile Conventiei Drepturilor Copilului, a Legii 272/2004, ale Conventiei Europene privind Drepturile Omului. Voi demara campanii de promovare la nivel judetean a acestor drepturi, intrucât multe dintre ele sunt incalcate atât de profesori, cât si de catre elevi. Elevii nu au doar indatoriri, asa cum ne sunt prezentate in prima ora de dirigentie la fiecare inceput de an scolar. De asemenea, vreau sa creez o cale de comunicare mai buna intre profesor-elev, elev-elev, dar si intre parinte-elev”.

Concret, care ar fi atributiile Avocatului Elevului?
„Am sa va ofer câteva dintre acestea, mai spune Milena. Institutia Avocatul Elevului are ca prim-obiectiv apararea drepturilor elevilor si medierea conflictelor intre elevi. Aceasta isi desfasoara activitatea autonom si raspunde doar in fata plenului Consiliului Reprezentativ al Elevilor si/sau a Consiliului de Administratie.

Se pronunta asupra unor probleme trimise de Consiliul scolar al Elevilor spre avizare. Consiliul Reprezentativ al Elevilor poate judeca cazurile de abateri disciplinare mai grave ale elevilor si propune masuri Consiliului de Administratie, prin intermediul institutiei Avocatul Elevului. Avocatul Elevilor se poate autosesiza in situatii de incalcare a drepturilor elevilor sau de nerespectare a Regulamentului scolar”.

Ion Fercu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here