O buhuseanca a „aterizat”, pentru cercetare/studii/munca, în a sasea tara

6.798

Buhuseanca Gabriela Tardea traieste o noua experienta multiculturala în Indonezia, dupa ce a mai avut asemenea „aventuri” fundamentate pe studii/cercetare stiintifica/munca/voluntariat, în tari ca Danemarca, Finlanda, Anglia, Slovacia, Romania. „În Indonezia am «aterizat» în urma unei selectii realizate de Universitatea unde îmi termin Masteratul acum (Copenhagen Business School). Pentru anul II de Masterat, am fost admisa într-un program special, Internship in International Entrepreneurship-Elite Module, în care, în fiecare an, 25 de studenti «norocosi» si talentati sunt selectati la nivel international pe baza de concurs de admitere si plasati într-o companie daneza ori internationala, pentru a lucra la o cercetare în domeniul antreprenoriatului, la nivel international. Din cei 25 de participanti selectati, am avut onoarea de a fi plasata într-o companie ce-si desfasoara activitatea în Bali, Indonezia”, zice Gabriela.

„Jobul este foarte lejer si extrem de placut”

„Activitatea mea, adauga interlocutoarea, va fi benefica Universitatii, mie, deoarece, primesc credite pentru lucrare, cat si companiei. Pentru aceasta companie realizez o cercetare în domeniul turismului international. Bali este unul din locurile potrivite pentru a studia turismul, mai ales cand ai ocazia sa fii turist pentru doua luni de zile în acest paradis. Momentan, compania pentru care lucrez îsi desfasoara activitatea în Bali, însa vrea sa se extinda pe alte piete, rolul meu fiind acela de a studia toate celelalte posibile piete si de a stabili un plan strategic de actiune. Lucrarea de cercetare include un plan eficient de afaceri si stabilirea strategiei pentru 2012. Jobul este foarte lejer si extrem de placut. Împreuna cu întreaga echipa, ma bucur de conditii de lucru mai putin obisnuite (mai putin cunoscute). Compania închiriaza vile de lux unde plaseaza birourile si în care se gasesc si camerele angajatilor. Avem langa noi personal care are grija de absolut orice (de la mancare, curatenie, pana la a se asigura ca avem parte de cate un masaj în fiecare saptamana si masina cu sofer la dispozitie)… Practic, strategia de lucru este ca noi, angajatii, sa ne focusam doar pe munca, fara sa ne facem prea multe griji de alt gen. O strategie ce functioneaza perfect, extrem de eficient aici. Îmi vor lipsi toate acestea dupa ce voi reveni în Danemarca”.

„Acceptarea oportunitatilor, ca pe un challenge, ne ajuta sa ne descoperim pe noi”

Gabriela, care poate ajuta un tanar roman sa gaseasca un job IT în Indonezia, le spune adolescentilor si tinerilor romani: „Indonezia este a sasea tara straina în care merg pentru proiecte/studii/cercetare. Sunt foarte fericita ca am parte de o astfel de experienta. Este pentru mine o noua lectie de viata, care-mi largeste orizontul spre oportunitati nu doar în viata, cat si în cariera. În fiecare tara de pana acum am lucrat la proiecte noi, din domenii diferite. Acest lucru m-a ajutat enorm sa înteleg domeniile mult mai bine (resurse umane, educatie, cercetare stiintifica, antreprenoriat, inovatii, limbi straine, turism, training (Personal and Career Development), sa fiu capabila sa lucrez pe orice domeniu, fara sa ma tem de necunoscut si sa fiu foarte flexibila atunci cand vine vorba de adaptare la tot ce e nou (nu doar o limba straina necunoscuta, ci si o tara cu
traditii, obiceiuri si cultura foarte diferite). Toate aceste experiente îmi dau încrederea necesara de a ma descurca în orice situatie întalnita – ceea ce recomand tuturor. Daca aveti ocazia de a face ceva diferit, nemaîntalnit, nu spuneti NU oportunitatilor! Mereu suntem capabili de a gasi motive pentru care nu putem face un anumit lucru, însa o lectie de viata unica este de a accepta orice oportunitate ca pe un challenge din care sa învatam a ne descoperi noi talente, noi abilitati, de a ne descoperi pe noi”. Din aceasta perspectiva, de peste un an, Gabriela consiliaza online, voluntar, eficient, si un grup minunat de liceeni buhuseni.

 

 
Ion Fercu – desteptarea.ro

4 COMENTARII

  1. f bine, o astept peste 20 de ani sa ma consilieze si pe mine cum sa-mi schimb locul de munca ori de cate ori se iveste altul nou, mai bun si mai bine platit atat timp cat la fiecare loc de munca nou, vei fi incadrat de la categoria de baza, atat timp cat orice institutie financiara iti cere sa ai minimum 1 an vechime pentru acordarea unui imprumut sau pentru a face o rata sa-ti cumperi strictul necesar in casa. sunteti inca copii dragii mei. viata nu e asa roz cum credeti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here