Noua bază sportivă de la fostul stadion Textila, tot mai aproape de realitate

664

Una dintre condițiile asumate de către Guvernul României prin dosarul de candidatură pentru EURO 2020 depus la sediul UEFA în 26.04.2014 a fost aceea de construire / modernizare a unui număr de 400 de terenuri de fotbal în toate județele din România.

În iunie 2019, prin Compania Națională de Investiții,  a fost inițiat obiectivul de investiții denumit „Baza sportivă Tip 1” la Buhuși. După cum spune chiar numele, este o baza sportivă tip, beneficiarul final – Primăria Buhuși – neputând modifica aspecte importante precum suprafața de joc sau numărul de locuri din tribună. Cele mai importante caracteristici sunt următoarele:

  • Teren sportiv fotbal sintetic omologat UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori;
  • Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m;
  • Clădire vestiare și administrativă;
  • Parcare autovehicule și autocar.

Investiția este realizată din fonduri guvernamentale, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții, iar valoarea lucrărilor este de 7,28 milioane de lei (1,47 milioane de euro), conform contractului de execuție semnat ieri, 3 octombrie 2022.

Conform aceluiași contract, durata lucrărilor este de 12 luni. Primele 3 luni sunt destinate proiectării, iar ultimele 9 luni sunt pentru construirea efectivă a bazei sportive.

Până la acest punct, au fost parcurse mai multe etape:
– 2019-2020, inițierea proiectului, pregătirea documentației (studii geo, topo) și a avizelor de principiu;
– 2021, predarea amplasamentului către CNI;
– 2021-2022, licitația lucrărilor de proiectare și execuție.

Compania Națională de Investiții a lansat licitația acestui proiect în urmă cu aproape un an de zile, 19.11.2021, fiind nu mai puțin de 12 ofertanți interesați.

Conform unui comunicat al primarului Vasile Zaharia, câștigătoare a fost firma romașcană ALMI LAND SRL. Conform SICAP, această societate este liderul asocierii ALMI LAND SRL & Consulting Grup Expert SRL & ABC CON International & Build Instal Electric SRL.

„Întrucât lucrările vor fi executate de o asociere de firme din zona Moldovei, lider fiind ALMI LAND SRL din Roman, am încredere că totul va fi finalizat conform graficului, în 12 luni. Această bază sportivă va fi un mare plus pentru sutele de copii care practică sportul în orașul Buhuși atât organizat, legitimați la cluburi sportive, cât și la nivel de amatori.” – se mai arată în comunicatul primarului Zaharia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here