Nostradamus, la degetul mic

1.858

Combatem Criza cu armament din ce în ce mai sofisticat, mai eficient. Iata, de pilda, dintr-un condei guvernamental întelept fura incluse în nomenclatorul meseriilor noi prilejuri de hamaleala întru prosperitatea liliputului PIB. Daca ar fi sa ramân pe drumuri, cu actualele competente care înca ma mai mentin în slujba, ar fi floare la ureche sa ma reprofilez…
Astrolog? Nimic mai simplu! Am niste margelute din sticla stralucitoare, le distribui în roluri de astri, le învârt ca un magician si Les Propheties, celebra lucrare a lui Nostradamus, îmi este la degetul mic. Va profetesc, de pilda, ca actuala Putere nu va fi miscata din scaun cel putin pâna la alegerile viitoare sau ca de Traian se va vorbi cu mare simpatie înca mii de ani, desi ne-a cam haituit, usoara-i fie tarâna. Despre împaratul roman vorbesc, desigur; stramosul de la Rîm..
Prezicator? O bagatela. Am carti, cafele, ghioc, va citesc în palma, în ochi, în talpi, în chelie, în riduri si bataturi mai ceva decât Mama Omida. Salarii mai mici, amante mai putin pretentioase, cresterea haului dintre noi si cei care traiesc prin tarile normale… Numai preziceri exacte fac.
Vrajitor? O minune de meserie! Pot transforma miraculos realitatea. Am o bagheta magica de poveste. Celebra Samantha, vrajitoarea pe matura, asteapta sa-i dau lectii. Am licenta pe un tip special de abracadabra si invoc eficient spiritele pe care le doriti. Lucrez pe termen lung; sunt, cum se zice, amicul schimbarii/dezvoltarii/evolutiei miraculoase durabile, nu ma pierd în efecte de-o clipa, „la minut”. Este posibil ca unele dintre efectele vrajitoriilor mele nici sa nu va mai prinda în viata.
Manechin? As, ce greutate? Cunosc o tara în care se zice ca toti cei din jurul presedintelui sunt manechine. Culmea e ca, desi nu fac altceva decât sa-si plimbe fundul (la manechin, chestia asta anatomica e esentiala) pe scena politica – e mai greu cu obrazul, dar merita osteneala – aceste manechine sunt si (ras)platite regeste.
Agent de pompe funebre? Cioclu, gropas, cum s-ar zice pe la noi. Asta da meserie! Esti mâna dreapta a lui Dumnezeu si beneficiarul direct al generoasei politici guvernamentale. Trai pe vatrai! Daca te dai bine si cu Sf. Petru, poti face trierea Iad/Rai înca de aici. Vama de vama… Ati vazut vames sarac?
Îngrijitor de animale de companie? De pisici, catelusi pufosi, porcusori de Guineea prietenosi? Mare scofala! Dupa ce-am salahorit pentru nonagenarii italieni si animalele lor de companie, meseria asta este un mizilic. Macar animalele de companie nu te hartuiesc sexual, cum am auzit ca… Va spun iar: am dat o grea lovitura Crizei cu noile meserii. În plus, nu-i de neglijat nici lovitura de imagine mondiala: cu noi se intra în epoca post-Nostradamus.
Ion Fercu – desteptarea.ro

1 COMENTARIU

  1. Dincolo de asta, care-i ideea?
    Oricum e evident ca se rupe-o chinga si cel mai intelept e sa plecam, cel putin astia mai tineri, voi suferiti ce-ati suferit pana acum 20 de ani, sunteti obisnuiti oricum ca daca nu erati obisnuiti va adunati in numar mai mare la “cel mai mare prostest de dupa glorioasa revolutie”. Chiar meritati, felicitari. Generatia coffe shop n-o sa fie capabila sa va plateasca pensiile, sadic, nu? Pe mine ma bucura enorm, imi place sa vad suferind oamenii care au gresit si inca gresesc in mod deliberat. Generatia Flacara infometata de generatia pokemon, aici nu poate sa fie decat vina voastra. Salut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here