Noi modernizări la Spitalul din Buhuși

1.578

Spațiile aferente Serviciului de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși au fost extinse, reabilitate și dotate cu aparatură medicală de ultimă generație. Lucrările de reabilitare și extindere au fost executate cu personal propriu, iar aparatura medicală a fost achiziționată cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cofinanțare de la Consiliul Local / Primăria Orașului Buhuși.

Serviciul de Anatomie Patologică al spitalului buhușean dispune inclusiv de personalul necesar, respectiv un medic anatomo-patolog, un asistent medical și un necropsier. Urmare a acestor dotări, reabilitări și atrageri de resursă umană, la Spitalul Buhuși se poate efectua și testul Babeș-Papanicolau, care poate identifica infecții sau celule cervicale anormale, ce se pot transforma în celule canceroase atunci când nu sunt tratate”, a declarat Constantin Poiană, managerul spitalului.

Anatomia patologică este o ramură a patologiei care se ocupă cu diagnosticul bolilor pe baza studierii schimbărilor macroscopice si microscopice a celulelor si a țesuturilor, suferite de pe urma unei stări patologice. Părintele fondator al anatomiei patologice moderne este italianul Giovani Battista Morgagni. O ramură care se ocupă la un nivel sub microscopic și care întregește datele obținute prin metodele anatomiei patologice este biologia moleculară.

De astfel de modernizări și dotări au mai beneficiat, în ultimii doi ani, și alte secții/compartimente ale unității medicale. Spitalul Orășenesc Buhuși are 173 de paturi pentru internare continuă, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 10 paturi pentru aparținători. În structura sa sunt 4 secții de Medicină internă, Chirurgie generală, Boli infecțioase și Psihiatrie cronici, dar și 8 compartimente de Pediatrie/Terapie acută, Medicină internă cronici, Îngrijiri paliative, Neurologie, Anestezie și terapie intensivă, Urologie, Primiri urgențe și Cardiologie.

desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here