Noi investiții în Spitalul Orășenesc Buhuși

2.271

Sectorul aseptic din cadrul Compartimentului A.T.I. (Anestezie și Terapie Intensivă) al Spitalului Orășenesc Buhuși a fost modernizat în totalitate. Lucrările de reabilitare au constat în igienizarea salonului, magaziei de materiale sanitare și al punctului de lucru pentru asistenții medicali.

A fost montat tarket antibacterian în două culori, iar varul folosit este cel cu ioni de argint, certificat pentru unitățile sanitare. S-a renunțat la faianța veche de peste 40 de ani, la pervaze și la vechile finisaje. De asemenea, Compartimentul a fost dotat cu echipamente specifice, respectiv rampe pentru distribuția gazelor medicale, rame prize electrice, suporți monitoare funcții vitale, dulapuri gestionare medicație pacienți, lămpi electrice reglabile și prize de oxigen pentru fiecare pat în parte.

Aceste echipamente au fost achiziționate cu fonduri de la Ministerul Sănătății și prin cofinanțare de la Consiliul Local / Primăria Orașului Buhuși. Totodată, s-au montat paturi specifice pentru A.T.I., prevăzute cu segmente rabatabile, comandă electrică, bare de protecție și stative pentru perfuzii.

După finalizarea tuturor lucrărilor de reabilitare a sectorului aseptic A.T.I, s-a oficiat și o slujbă de sfintire la care au participat primarul orașului Buhuși, Vasile Zaharia, medici, asistente medicale, infirmiere și alte categorii de personal din cadrul Spitalului Buhuși.

„În acest moment putem spune că avem o structură modernă care va contribui, în mare masură, la satisfacția pacientului și la creșterea calității actului medical”, ne-a declarat Constantin Poiană, managerul spitalul.

Roxana Neagu – desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here