Nici zugravii nu mai sunt ce-au fost candva…

2.395

N-am cochetat cu lacrima atunci cand i-am vazut pe cei doi vicepresedinti ieseni sub priviri de Big Brother. Daca eu – care nu sunt conectat la tata generoasa a bugetului de stat – îmi încep convorbirile telefonice cu deja clasicul „buna ziua dumneavoastra si celor care ne asculta”, nu înteleg de ce si-au manifestat ei – aflati totusi sub cercetare – surprinderea. Povestea aceasta chiar m-a amuzat un pic. Mai întai am ajuns la concluzia ca ne-au plecat pana si zugravii foarte buni din tara. Sa nu gasesti la o institutie care are în fisa postului (si) trasul oficial cu urechea si ochiul un zugrav mai acatarii, care sa mascheze profesionist sub vopseaua decorativa democratica aparatura, asta-i comedie mare, oameni buni. E de rasul curcilor. Si cand te gandesti ca zugravii astia sunt platiti ca profesionisti, te apuca de tot damblaua rasului. Am ras pe rupte si cand am vazut ce-au scos oamenii de prin pereti. Filmele de spionaj în care sunt utilizate microfoane/camere de luat vederi care ar trebui vizualizate cu microscopul or fi SF? Privind catre „performantele” camere de luat vederi, am avut impresia ca sunt scoase din pereti bobine de inductie de la tractoarele care au marcat primele brazde ale colectivizarii… Si cand am mai aflat ca aparatura este contractata printr-un SRL de apartament, mi-am dat si mai mult seama de profesionalismul si moralitatea celor care… Of… Multi dintre dumneavoastra, care munciti pentru un salariu de mizerie sau ati salahorit zeci de ani pentru o pensie de acelasi gen, ati ramas, cu siguranta, ca si mine, foarte mirati atunci cand unul dintre vicepresedintii care a fost monitorizat „profesionist” a declarat ca în biroul sau sunt desfasurate activitati politice, nu de un alt gen, întrucat seful sau i-ar fi stabilit prin fisa postului doar grija fata de niste gradinite si alte mizilicuri de acest gen.
Omul cu pricina, un liberal asupra caruia pluteste de cativa ani buni si o acuzatie sexuala de poveste (mai ceva decat la Dominique Strauss-Kahn, zic unii), nu desfasoara, asadar, activitati administrative publice – pentru care este platit regeste – ci face mai ales politica în timpul serviciului. A recunoscut-o el. Mai mult, cu o inconstienta de-a dreptul hazoasa, acesta îi incrimineaza pe zugravii amintiti ca l-ar spiona… politic.

Noi, ca onesti platitori de impozite si constiinciosi votanti, traim cu impresia ca oamenii pe care-i alegem trudesc de nu mai pot, în spatele usilor închise, pentru prosperitatea noastra. În fapt – ati vazut? – cam asta fac: pun la cale strategii electorale, ambuscade politice, afaceri peste afaceri. O sursa infinita de ras în aceasta întamplare este si reactia comedioasa rau a celor care au implantat în pereti aparatura-mastodont. Oamenii s-au suparat foc pe cei care au îndraznit sa scoata din circuit audio-vazatoarele caraghioase, pe motiv ca le este obstructionata cercetarea… Dar cand stii ca nici zugravii nu mai sunt ce-au fost candva, chiar ca nu te mai mira nimic…
Ion Fercu – desteptarea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here