Muzica este viața ta? Cum să transformi visul în realitate

699

„Niciodată nu este prea târziu”. Este o expresie pe care ai auzit-o de foarte multe ori și se pliază de minune în cazul în care dorești să înveți ceva nou, să-ți schimbi profesia, sau să treci de la nivelul de amator, la cel de profesionist. Această deviză este valabilă și în cazul unui hobby, inclusiv în domeniul muzical.

Iată pentru cine este potrivit pianul și de ce să îl alegi

Pianul este o alegere potrivită, dacă:

  • ești părinte și dorești să introduci muzica în viața copilului tău
  • ai studiat câteva ore în copilărie, ai întrerupt, dar ai continuat să visezi toată viața că vei relua practica la instrumentul preferat
  • cauți un hobby care să te relaxeze, iar muzica n-a încetat niciodată să-ți vorbească
  • vrei să începi de la zero
  • ești un muzician cu experiență, dar acum dorești să înveți un instrument nou

De ce pianul?

          La copii, studiul pianului dezvoltă disciplina muncii, abilitățile legate de coordonare, stimulează imaginația, creativitatea și crește stima de sine

          Ca adult începător, studiul pianului te va relaxa și va constitui un exercițiu eficient împotriva îmbătrânirii creierului

          Ca instrumentist experimentat la oricare alt instrument decât pianul, îți vei dezvolta cunoștințele despre teoria muzicală și vei descoperi noi oportunități.

Pentru a trece la fapte și a demara planurile, ai nevoie, înainte de orice, să studiezi care sunt cele mai bune piane digitale pentru a putea lua o alegere înțeleaptă. Mai apoi, vei fi nevoit să întocmești o listă cu elementele necesare pentru a începe treaba:

          Instrumentul cu clape

Pianele digitale sunt cele recomandate, indiferent dacă ești începător, sau ești deja un pianist experimentat. Tehnologia pianelor digitale îți livrează tipul de sunet pe care îl cauți, fie digital, fie clasic. În plus, poți practica acasă, chiar dacă locuiești la bloc, sau dispui de un spațiu redus.  

          Stativ și scaun pentru pian

Pentru că îți dorești s-o faci ca un adevărat profesionist, ai nevoie de un stativ, iar pentru o postură corectă, de un scaun precum cele de pe site-ul Mcmusic.ro. În afară de stativul pentru claviatură, există stative pentru note, pliabile și ușor de transportat, pentru practica de acasă sau din deplasare.

          Accesorii pentru instrumente cu clape

Pianele digitale se pot conecta la device-uri și poți profita de softuri specifice, cu care poți învăța piese noi și trăi senzația unui concert real. Pentru asta ai nevoie de un adaptor audio și MIDI wireless, pentru a reda muzica prin sistemul de difuzoare și de o pereche de căști studio, confortabile, pentru ședințele de mixaj sau audiție.

          Husă și case pentru instrumente cu clape

Unul dintre avantajele pianului digital este acela că îl poți duce cu tine oriunde. La un concert, la o repetiție cu trupa, sau la o petrecere unde vrei să-ți demonstrezi abilitățile deprinse între timp. Pentru asta ai nevoie de un soft case, dotat cu compartimente și buzunare, în care poți depozita și restul accesoriilor: pedale, stative, cabluri.

          Manual de pian

Indiferent dacă ești începător sau avansat, amator sau aproape profesionist, studiul suplimentar al metodei de pian, cu ajutorul unui manual de pian cu partituri pentru muzică clasică, blues, jazz, rock sau pop, te ajută să exersezi și diversifici repertoriul muzical.

Dacă te-ai echipat corespunzător, este important să nu uiți că „repetiția este cheia succesului”, iar în ceea ce privește studiul unui instrument muzical, reprezintă singurul drum posibil spre performanță, spre excelență.

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here