Modernizarea străzilor Văioagă și Mircea Voievod, din nou la licitație

3.096

Primăria Buhuși a postat în această dimineață pe SEAP anunțul unei noi licitații pentru proiectul „Reabilitare și modernizare strada Văioagă și strada Mircea Voievod, oraș Buhuși, județul Bacău”. Proiectul este finanțat din împrumutul de 14 milioane de lei contractat de Primărie în anul 2015.

Prima licitație a avut loc anul trecut, iar câștigătoare a fost desemnată firma SC ROM-GAN CONSTRUCT SRL, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Din cauza ritmului și a calității defectuoase a lucrărilor, primarul Vasile Zaharia a decis rezilierea contractului de execuție în luna iulie 2018, cu o două luni înainte de termenul de predare a lucrării.

„Cu mai puțin de 2 luni până la termenul de recepție, lucrările nu sunt nici la 25%.” – a declarat primarul la momentul anunțului rezilierii, în iulie 2018.

De atunci și până acum, Primăria Buhuși a comandat două expertize asupra lucrărilor efectuate și proiectul inițial a fost reevaluat. Primăria Buhuși s-a îndreptat în instanță împotriva constructorului SC Rom-Gan Construct SRL pentru recuperearea prejudiciului creat.

Astăzi, 26 martie 2019, proiectul a fost scos din nou la licitație, iar data limită de depunere a ofertelor este 15 aprilie. Termenul de execuție este de maxim 6 luni. 

Reamintim, proiectul de modernizare reprezintă înlocuirea rețelelor de apă și canal, covor asfaltic nou și trotuare cu pavele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here