Mituri demontate și informații esențiale. Iată ce trebuie să știi despre lanțurile auto!

827

Sursa foto: Pixabay.com

Condusul și întreținerea mașinii pe timp de iarnă este o parte provocatoare a vieții de șofer. Indiferent de marca mașinii tale, de dimensiunile ei și de orice alt aspect, autoturismul necesită o pregătire specială pentru a face față sezonului rece. Există un set destul de specific de măsuri pe care trebuie să le implementezi, înainte de a intra cu mașina în iarnă. 

Printre cele mai cunoscute sunt montarea anvelopelor de iarnă și utilizarea lanțurilor auto. Dacă situația cauciucurilor de iarnă este una destul de clară pentru majoritatea șoferilor, cea a lanțurilor continuă să determine multe sprâncene să se ridice. Cu ajutorul informațiilor din acest articol, vei putea afla de ce se folosesc lanțurile antiderapante și care sunt informațiile esențiale despre utilizarea acestora. 

Lanțurile auto, măsură suplimentară de siguranță

Din punct de vedere legal, este stabilită obligativitatea folosirii lanțurilor antiderapante pe drumurle care nu sunt deszapezite. În timpul iernii, circulația pe multe drumuri montane este imposibilă în lipsa acestor lanțuri. Alege lanțuri auto de la Anvelope-Oferte și profită de prețuri excelente și de o varietate foarte mare de produse. Acolo poți găsi exact modelul potrivit pentru autoturismul tău. 

Lanțurile te pot ajuta, ca șofer, să protejezi siguranța ta și pe a pasagerilor mașinii tale. De asemenea, asiguri condiții mai bune și pentru ceilalți participanți la trafic. În ciuda eficienței lor, lanțurile sunt evitate de unii șoferi. Cauza principală este reprezentată de neglijența acestora sau de miturile referitoare la aceste mecanisme de protecție.

Din capul locului, trebuie să știi că lanțurile antiderapante pentru mașini nu deteriorează în vreun fel suprafața și calitatea roților. Este esențial să le montezi urmând cu exactitate indicațiile producătorului și vei fi ferit de orice problemă. 

O altă informație pe care trebuie să o ai, atunci când vrei să folosești lanțuri derapante, este că acestea se recomandă a fi montate pe toate cele patru roți ale autoturismului. În cazul în care ești prins într-o situație de urgență, este utilă și folosirea lanțurilor pe doar două roți cu tracțiune. 

Cu ce viteză poți circula cu lanțurile montate? 

Lanțurile auto sunt utilizate atunci când condițiile de drum nu sunt tocmai bune. Zăpada de pe carosabil este în sine un semn că viteza pe care o ai trebuie să fie cât mai mică. În sens general, se recomandă ca mașina care are lanțurile montate să nu circule cu o viteză mai mare de 50 km/h. Trebuie să ții cont de indicațiile producătorului și de starea drumului. Dacă există gheață sau polei, viteza trebuie redusă și mai mult. 

În fine, un alt detaliu de care trebuie să ții cont este reprezentat de perioada în care se utilizează lanțurile auto. Așa cum este și cazul anvelopelor de iarnă, folosirea lanțurilor depinde în mod direct de condițiile meteorologice. Nu există o dată definită legal pentru montarea lanțurilor. Acest lucru trebuie făcut atunci când apar zăpada, poleiul sau gheața, indiferent de data din calendar. 

Așadar, acestea sunt cele mai importante informații care trebuie să le știi, înainte de a utiliza lanțuri auto. Achiziționează modele de calitate și respectă indicațiile producătorilor, pentru a fi mereu în siguranță. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here