Medici englezi și germani, în vizită la spitalul buhușean

2.941

medici

Spitalul buhusean a primit vizita unor medici din Marea Britanie si Germania. Pentru multi dintre buhuseni, unul dintre numele oaspetilor este cunoscut: dr. Edgar Gelber, fiu al renumitului medic chirurg buhusean Gelber Hers. Medic consultant general si colorectal in Bangor General Hospital, Gelber Hers a venit insotit de alti doi colegi: dr. Gabriel Statescu, chirurg, doctor in medicina, care practica medicina in Germania, la Helios, Josef Kliniken Bochum Linden, si dr. Carmen Munteanu, medic de familie in Caemarfon, Gwynedd, North Wales.

Au fost schimbate impresii, depanate amintiri si vizitate câteva dintre sectiile si departamentele spitalului ( Pediatrie, Medicina interna, Internari de zi, Chirurgie, ATI, Radiologie ). Oaspetii s-au intâlnit si cu medicii buhuseni dr. Colbeanu Mihaela, dr. Rezmires Anca, dr. Mihaila Carmen. In cartea de impresii, dr. Edgar Gelber a notat: „Este de admirat faptul ca dumneavoastra reusiti, prin forte proprii, sa ridicati nivelul serviciilor medicale spre nivelul actual (care ar trebui sa fie in orice spital), prin enorm de multa munca si pasiune, pentru ca altfel nu ati fi reusit”. Apoi, acesta a revenit cu un mesaj: „Multe multumiri pentru timpul pe care l-am petrecut la spital. Faceti toti o treaba buna pentru oras” .

Dr. Toron Mouhannad, chirurg, managerul spitalului buhusean a fost placut impresionat de vizita echipei de medici chirurgi. Au fost abordate ultimele noutati medicale in domeniu, problematica dotarii spitalelor din România si din tarile occidentale. Oaspetii si-au exprimat dorinta de a opera impreuna diversi pacienti, cazuri complicate din zona Buhusi. Medicii oaspeti – spune Constantin Poiana, inspector de calitate – au intrebat cum pot sa ajute, din punctul de vedere al dotarii, spitalul buhusean, dar dr. Toron Mouhannad a fost dezarmant de sincer: „Cu nimic, este de ajuns ca sunteti aici si ca am reusit sa discutam ca intre specialisti”.

Dr. Toron Mouhannad a adaugat: „A fost o vizita care a pus baza unor viitoare relatii. Am fost invitati sa vizitam spitalele unde acestia lucreaza, sa luam contact cu ultimele noutati in domeniu. Oaspetii au spus ca vor incerca sa ajute spitalul din Buhusi, pentru ca si pe ei ii leaga multe amintiri frumoase de aceste locuri. Vizita a fost un lucru bun pentru medicii de la noi. A fost confirmat si faptul ca pot fi facute lucruri bune si cu bani putini si, sincer sa fiu, am primit multe incurajari din partea acestora pentru a merge pe acest drum, deoarece buhusenii au nevoie de un spital in care serviciile medicale sa fie de buna calitate”.

Ion Fercu

3 COMENTARII

  1. AM CUNOSCUT PE DR.GHELBER HERS SI SOTIA ING.GHELBER BRUHA,AM FOST OPERAT DE DR.GHELBER HERS INTR-INTERVENTIE DE APENDICITA SI VIZITAT ACASA DE DR.GHELBER HERS DUPA O PERIOADA DE COMA HEPATICA DUPA PERFUZIE CU SINGE INFECTAT CU VIRUSUL HEPATITEI C(PERIOADA CIND NU ERA DESCOPERIT ANTIGENUL AUSTRALIA! TATAL MEU SI CU DR.GHELBER HERS ERAU PRIETENI SI DE LA TATAL MEU A INVATAT CONDUCERE AUTO! IN MIINILE LUI DR GHELBER HERS S-A PIERDUT IN URMA UNUI GRAV ACCIDENT! CU RESPECT REAMINTESC EXPRESIA DOMNULUI DR,DESPRE COPII LUI:EDGAR ESTE GENIAL ,IAR OSCAR ESTE EMINENT! DACA PRIN INTERMEDIUL PAGINII DVS.POT AFLA DATE DESPRE ACESTI MEDICI EMINENTI BUHUSENI LA ORIGINE VA MULTUMESC ANTICIPAT! ADRESA POSTALA REHOV RIMON 11/67 NATRAT-ILLIT ISRAEL CASUTA POSTALA 2911 TELEFOANE PE FIR 04-6577180 SI MOBIL O54-2175618. CU RESPECT COLENBERG SILVIU ISRAEL.

  2. Buna ziua, sunt dr Lucia Vlad,fosta Mihalef,din Romania,Galati.Am fost colega cu un an mai mare cu dr Ghelber Edgar,si prietena intima pe o perioada de cativa ani cu Edgar.Cred ca am fost colega de an si cu dr Goldenberg Silviu, si cu sotia d-lui ,Gherta . Am facut testare de virusuri si sunt negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here