Mecca pensionarilor da cu tifla nenorocitei crize

2.625

În urma cu zece ani, C.A.R. Pensionari Buhusi avea mai putin de zece mii de membri; astazi are peste douazeci si una de mii, adica un numar mai mare decât populatia orasului, pentru ca are înca 18 filiale în judetele Neamt si Bacau. „Cu un proiect anti-criza eficient, fara a face rabat împrumuturilor si ajutoarelor sociale, avem datoriile achitate la zi si vom reusi sa achitam pentru fiecare membru o cota procentuala la cotizatia depusa la zi, care, în medie, nu va fi mai mica decât pentru anul anterior”, spune presedintele Nicolae Vamanu. Ajutoarele sociale acordate (pentru deces, calamitati naturale, incendii, subventionare de asistenta medicala, turism, activitati culturale, nevoi urgente si acute) sunt fara precedent la nivel national, institutia fiind perceputa ca reper si în acest sens. Sediul central buhusean este de vis, cu o retea informatica de invidiat, iar sediile filialelor din Zanesti, Roznov sau Clubul din Blagesti au accente de Neckerman. În 2009, în Buhusi si Roznov au fost cumparate noi terenuri pentru amenajarea unor constructii specifice. În plina criza, atelierul de croitorie a devenit functional, asistenta medicala proprie s-a diversificat, reparatiile la cladiri au respectat graficul, inaugurarile de imobile au fost prezente în Buhusi, Podoleni, Zanesti.

2010 are deja certitudini. Este asigurata finantarea pentru un nou car mortuar ultramodern, construirea unui garaj multifunctional (la standarde europene, pentru carele mortuare), linia tehnologica a sicrielor a fost modernizata (scândura de trei centimetri, captuseala… europeana de tabla zincata). În premiera nationala, acest C.A.R. va putea asigura cazarea temporara pentru persoanele aflate în dificultate. „Cu aprobarea adunarii generale, vom construi etajul al doilea al sediului nostru, unde vom amenaja sase camere pentru a-i putea adaposti, temporar, pe cei care au fost aruncati în strada de inechitatile sociale. Dupa stiinta noastra, suntem primul C.A.R. din tara care are asemenea preocupari”, spune presedintele Nicolae Vamanu. La începutul anului trecut, acelasi lider ne spunea: „Vom colabora cu membrii nostri C.A.R. si vom supravietui împreuna. Nu ne ramâne decât sa fim optimisti.

Chiar si cu pensiile acestea amarâte, sprijinindu-ne unii de altii, putem supravietui”. Predictia a fost corecta, pentru ca avea si un temei: „Avem o echipa manageriala si un colectiv de salariati pentru care competenta este principala calitate. Responsabilitatea, corectitudinea, respectul fata de membri, aplecarea catre o dezvoltare rationala a infrastructurii, dar si exigenta fata de termenele de plata sunt principalele noastre atuuri. Noi lucram cu o categorie sociala aflata mereu în criza, chiar si atunci când pentru multi altii criza nu exista. Aceasta experienta ne-a ajutat sa supravietuim ajutându-i mereu unii pe altii”, mai spune ec. Nicolae Vamanu. Anul trecut, unul dintre liderii nationali ai C.A.R.P. ne-a spus: „Noi venim la Buhusi ca la o Mecca a CAR-urilor, pentru a vedea cum Dumnezeu reusesc acesti oameni sa fie atât de performanti”.

Ion Fercu – desteptarea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here