Masca de protecție devine obligatorie de mâine, 5 august, în zonele cu aglomerări de persoane

1.768

Începând cu data de 05.08.2020, orele 00:00, pe întreg teritoriul județului Bacău, se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție, ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 în piețele și târgurile organizate în localitățile din județul Bacău, pe toată durata de funcționare a acestora, în zonele de așteptare pentru pasageri (stații de autobuz și microbuz, peroane ale stațiilor/gărilor CF și autogărilor), parcarea Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău, precum și în orice zonă cu aglomerări de persoane unde nu se poate respecta distanțarea socială;

Fac excepție de la aplicarea măsurii de la alin. 1) copii cu vârstă mai mică de 5 ani, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin documente medicale justificative, dar și persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante;

Fiecare unitate administrativ-teritorială va centraliza și va informa permanent populația, după caz, despre toate locurile și destinațiile prevăzute și clasificate la punctul (1).

Administratorii/proprietarii spațiilor și clădirilor menționate în art. 1, pct. (1) al prezentei hotărâri vor afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (C.J.C.C.I.) Bacău va transmite, zilnic, până la ora 20:00, datele actualizate privind pacienții pozitivi, asimptomatici, respectiv persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, către toți cei îndreptățiți să aibă acces la aceste informații, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bacău, Unităților Administrativ-Teritoriale (U.A.T.) din județul Bacău.

U.A.T.-urile vor informa pacienții pozitivi asimptomatici externați, respectiv persoanele carantinate sau izolate la domiciliu, că în momentul în care solicită servicii din partea furnizorilor de utilități, sunt obligați ca, atunci când își declină identitatea, să facă precizarea că sunt pozitivi asimptomatici, respectiv sunt izolate sau carantinate la domiciliu, astfel încât reprezentanții echipelor de intervenție (apă, canal, gaze, electricitate, internet/telefonie) să ia măsuri sanitare de protecție.

U.A.T.-urile vor oferi sprijin persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, conform art. 14 din Legea nr. 136/2020, unde se prevede că „autoritățile publice locale au obligația de a asigura pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu sau în locația declarată de aceștia necesarul de hrană ori după caz și tratament, în funcție de vârstă și starea de sănătate a persoanelor, precum și livrarea acestora dacă persoanele se află în imposibilitatea de a-și asigura procurarea hranei ori, după caz, a tratamentului; prin hotărârea Guvernului se vor stabili limitele maximale pentru aceste cheltuieli, care vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății, prin U.A.T.-uri”.

Autoritățile administrației publice locale vor efectua periodic acțiuni de dezinfecție în scările de bloc și spațiile de folosință comună.

Comunicat CJSU Bacau

1 COMENTARIU

 1. Obiectivul final este așa cum s-a anunţat: „nimic nu va mai fi ca mai înainte”.
  Se construiește sub ochii noștri o nouă lume, permanent separată și deconectată (precum și testată, urmărită, monitorizată, supravegheată, medicată și vaccinată).
  În mod oficial, fiecare dintre noi am devenit „Persoană suspectă” şi, totodată: „Persoană suspectă de a infecta pe altcineva”. Deci, orice am face, suntem suspecţi! Aşa au stabilit de sataniștii globaliști. Poate nu ne dăm seama că, se instalează dictatura controlului asupra conștiinței, deplasării, ne urmăresc ce facem prin sateliți, antene.

  Oamenii au fost dresați să poarte botnițe, să devină slugile Ocultei și sclavii îngrădirii dreptului omului! La nivel global, la început au băgat vrăjeala cu două săptămâni să fiți cuminți și apoi totul trece. Apoi 6-8 săptămâni să stați în case, apoi purtatul botnițelor la interior, apoi și la exterior. Pentru manipulatori (care ne vor proști), măsurile luate sincron au ca scop: reducerea drepturilor omului prin panică, cenzura internetului! Accesul la liberă informație îi deranjează! Vor să credem numai știrile oficiale! Este singurul zid în calea manipulărilor oficiale! Este ghimpele cate le stă în coastă! Câți miliardari, șefi de stat au murit de corona? Noapte bună, Națiune!
  Apoi va fi vrăjeala că ce mare lucru e să te vaccinezi de câteva ori pe an. Acum suntem la momentul prostelii: dacă purtați masca, chiar și afară, în câteva luni virusul trece. Înainte a fost: dacă stați în case, trece virusul. În timp ce marea majoritate a României și a globului, fiind retardată, crede ce zic autoritățile, inițiatorii plandemiei isi duc planul la îndeplinire. O să schimbe semnificativ lumea, marea majoritate care e retardată crede că, dacă poartă mască, scapă de coronavirus. Vor să testeze reacția publicului. Dacă o înghițim și pe asta, vom merita cu prisosință tot ce urmează. Marea majoritate o să o înghită.
  Există oameni care cred în periculozitatea și transmisibilitatea virusului zis Covide. Acești oameni pleacă de la ipoteza că virusul este real și periculos și ipoteza că masca îi protejează. Pe baza acestor două ipoteze pe care ei le consideră adevărate în baza unor dovezi sau argumente care nu mă interesează câtuși de puțin, ei acționează în conformitate cu aceste ipoteze și poartă mască, fiindcă în baza judecății lor, purtarea măștii previne infectarea și poate asigura o funcționare optimă în context a economiei, previne reinstalarea stării de urgență și poate chiar scădea riscul scurtării duratei de viață a unor semeni. În sistemul lor, cei care nu poartă mască riscă să provoace lucruri pe care ei purtătorii de mască încearcă să le prevină. Aceasta este judecata lor bazată pe respectivele ipoteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here